Risotto primavera

Publicat dia 20 març 2012 Arrossos
Risotto primavera

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WfcAnU2t-wU]

M’agrada llevar-me amb molta energia sabent que el sol ja és alt i comença a cremar, i saber que ja em puc oblidar del fred i de portar capes i capes d’abric. M’agrada tenir vagueria fins i tot per jeure i només tenir ganes de sortir a prendre unes canyes a una terrasseta. M’agrada pensar que s’acosten els primers cafès amb gel de la temporada, els bons tomàquets per fer un gustós trampó mallorquí i els sorbets tan refrescants de ma mare. M’agrada amagar tota la roba d’hivern i pensar que no tornaré a veure aquests abrics fins que s’acabi l’estiu, que les ganes de portar roba prima et fagin patir fred i anar a comprar vestidets fresquets. M’agrada que ja s’acostin les verbenes, les llargues nits d’amics i de rialles. M’agrada veure que l’escola s’acaba, que les flors floreixen i que tothom està content i amb les piles apujades al màxim. M’agrada que canviin l’hora i veure que mica en mica cada dia s’allarga i s’acosten els dies de platja.

M’encanta aquest sol, el bon ambient i les bones companyies.

Eeeiiii!!! Que ja és primavera!!!!!!!

Què necessitam?

Per 4 persones:

 • 225g d’espàrrecs prims frescs
 • 175g de mongetes tendres
 • 175g de carbassó
 • 225g de pèsols
 • 1 ceba picada
 • 1 gra d’all
 • 400g d’arròs
 • 1.6 litres de brou de verdues
 • 50g de mantequilla
 • parmesà
 • sal i pebre bò

Per on començam?

1_Tallem els espàrrecs, les mongetes i el carbassó en trossos d’uns 2.5 cm.

2_Posem 2 cullerades d’oli d’oliva en una paella i saltegem els trossos d’espàrrecs, les mongetes, el carbassó i els pèsols uns 3-4 minuts, fins que comencin a estar tendres. Els reservem.

3_En una olla, posem una mica d’oli d’oliva i hi posem la ceba picada i la sofregim uns 3 minuts, llavors hi incorporem l’all picat i ho remenem durant 1 minut més. Llavors, posem l’arròs i baixem una mica el foc. Barregem l’arròs durant uns 2 minuts fins que els grans estiguin transparents.

4_Anem afegint de forma gradual el brou calent (és important que estigui calent perquè no s’ha de tallar la cocció). Hem de posar una cullerada de brou i moure tot el temps l’arròs fins que s’hagi begut tot el brou. Llavors tornem a posar una cullerada de brou, i així successivament. És molt important no deixar de remenar. Aquest procés durarà uns 20 minuts.

5_Quan quedin 2 cullerades de brou per posar, afegim la verdura que havíem reservat. Incorporem les dues cullerades de brou i seguim remenant. Després hi posem la mantequilla i el parmesà ratllat. Ho retirem del foc i ho sevim immediatament.

Receptes similars: Arrossos

Arròs melós de marisc

Publicat dia 26 octubre 2012

… i 48H OPEN HOUSE BARCELONA Aquest cap de setmana Barcelona té una cita amb un festival molt important. I és que demà dissabte dia 27 i diumenge dia 28 estem tots convidats a participar al 48 HORES OPEN HOUSE…

Llegeix-ne més

Un risotto de bolets, i un repte per a na Margalida Oliver

Publicat dia 9 febrer 2012

“Jo no sé cuinar”, “Uff, per mi aquesta recepta és massa complicada!”, “No pots fer algo que tengui menys ingredients i fàcil?” Us sonen aquestes frases? Coneixeu alguna persona que les digui contínuament o us sentiu identificats? Tranquils que avui…

Llegeix-ne més

Comenta