Pastís de xocolata

Publicat dia 13 maig 2012 Postres i dolços
Pastís de xocolata

…i benvinguda xocolata!!

Avui en dia els poders de la xocolata no són cap secret. Jo no sé si dóna energia, si té efectes de rapidesa i fa que siguis més efectiu o si simplement et dóna uns ànims que ningú et sap donar i un optimisme mai vist o que, però aquests han estat els seus efectes en mi aquest cap de setmana.

Resulta que gràcies a les entregues que tinc aquesta setmana, m’espereva una llarga marató de fer feina que començava el divendres a les 4 de la tarda i acabava… No tenia fi. Doncs bé, com que els meus ulls no veien la fi d’aquests 42,195 km de feina, vaig decidir anar a comprar xocolata per donar una mica d’alegria al cos. Podríem dir que és com una medicina que té aquest prospecte:

“Quan vosté comenci a notar els primers síntomes de decaiguda, prengui’s una porció de xocolata i els seus ànims experimentaran una pujada notable”. Així ha estat, i us ho recomano a tots aquells que tingueu aquests síntomes, no falla 😉

Per acabar d’arrodonir la festa, acabada la feina prevista no podia fer altra cosa que fer un pastís de xocolata, o millor dit, el pastís de xocolata!! Aquí el teniu!

Ahh! No sé si us n’havieu adonat, però feia molt que no publicava una recepta feta amb forn, i és que arran del desastre amb l’aigua d’aquell dimarts 13 que vam tenir, el forn no anava bé, i per fi ens n’han posat un de nou! Així que aquesta ha estat també l’excusa perfecta per estrenar-lo amb un dolç! 🙂

Què necessitam?

  • 250g de xocolata negra
  • 250g de mantequilla
  • 50g de sucre
  • 125g de farina que ja porti llevadura
  • 75g d’ametlles trossejades
  • 5 ous

Per la cobertura:

  • 150g de xocolata
  • 150ml de nata

Per on començam?

1_Posem la xocolata i la mantequilla a fondre al bany maria o al microones.

2_Mentrestant batem els ous juntament amb el sucre. Afegim la farina i movem bé fins que ja no quedin grumolls.

3_Incorporem al mescla de xocolata i mantequilla a la mescla anterior i afegim les ametlles. Ho removem bé i ho posem al forn uns 35 min a 160º. Aneu-lo vigilant que això depèn de cada forn!!

4_Mentre el pastís estigui a dintre del forn anirem preparant la cobertura. Posem la nata al foc i quan comenci a prendre el bull ho retirem del foc i hi tirem la xocolata trossejada. Deixem que es fongui i quan ho hagi fet ho barregem i ho deixem refredar.

5_Traiem el pastís del forn i hi tirem la cobertura pel damunt.

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta