…i benvinguda xocolata!!
Avui en dia els poders de la xocolata no són cap secret. Jo no sé si dóna energia, si té efectes de rapidesa i fa que siguis més efectiu o si simplement et dóna uns à nims que ningú et sap donar i un optimisme mai vist o que, però aquests han estat els seus efectes en mi aquest cap de setmana.
Resulta que grà cies a les entregues que tinc aquesta setmana, m’espereva una llarga marató de fer feina que començava el divendres a les 4 de la tarda i acabava… No tenia fi. Doncs bé, com que els meus ulls no veien la fi d’aquests 42,195 km de feina, vaig decidir anar a comprar xocolata per donar una mica d’alegria al cos. PodrÃem dir que és com una medicina que té aquest prospecte:
“Quan vosté comenci a notar els primers sÃntomes de decaiguda, prengui’s una porció de xocolata i els seus à nims experimentaran una pujada notable”. Aixà ha estat, i us ho recomano a tots aquells que tingueu aquests sÃntomes, no falla 😉
Per acabar d’arrodonir la festa, acabada la feina prevista no podia fer altra cosa que fer un pastÃs de xocolata, o millor dit, el pastÃs de xocolata!! Aquà el teniu!
Ahh! No sé si us n’havieu adonat, però feia molt que no publicava una recepta feta amb forn, i és que arran del desastre amb l’aigua d’aquell dimarts 13 que vam tenir, el forn no anava bé, i per fi ens n’han posat un de nou! Aixà que aquesta ha estat també l’excusa perfecta per estrenar-lo amb un dolç! 🙂
Què necessitam?
- 250g de xocolata negra
- 250g de mantequilla
- 50g de sucre
- 125g de farina que ja porti llevadura
- 75g d’ametlles trossejades
- 5 ous
Per la cobertura:
- 150g de xocolata
- 150ml de nata
Per on començam?
1_Posem la xocolata i la mantequilla a fondre al bany maria o al microones.
2_Mentrestant batem els ous juntament amb el sucre. Afegim la farina i movem bé fins que ja no quedin grumolls.
3_Incorporem al mescla de xocolata i mantequilla a la mescla anterior i afegim les ametlles. Ho removem bé i ho posem al forn uns 35 min a 160º. Aneu-lo vigilant que això depèn de cada forn!!
4_Mentre el pastÃs estigui a dintre del forn anirem preparant la cobertura. Posem la nata al foc i quan comenci a prendre el bull ho retirem del foc i hi tirem la xocolata trossejada. Deixem que es fongui i quan ho hagi fet ho barregem i ho deixem refredar.
5_Traiem el pastÃs del forn i hi tirem la cobertura pel damunt.