Granada

Publicat dia 16 juny 2012 Carn i peix. Verdures
Granada

Ja em deixat enrere el color verd de l’hivern, el que caracteritza totes les garrigues, boscs, jardins i foraviles de Mallorca. Ara el color daurat invadeix els nostres camps i espera fer-ho durant els mesos que estan per arribar. Tot i que el verd ja Ă©s histĂČria, encara no ha aconseguit escapar-se de mi del tot. I Ă©s que, mare meva si estic verda amb el bloc!! Les facilitats que tenia redactant les entrades anteriors ja sĂłn histĂČria i la roda que vaig agafar pensant receptes i cuinant ja necessita una mica d’oli per continuar rodant.

PerĂČ aixĂČ no Ă©s un impediment per seguir endavant amb mĂ©s ganes que mai!! Ara que ja estem de vacances totals les receptes fresquetes triunfaran mĂ©s que mai! Per aixĂČ avui comencem la temporada amb una d’elles.

No ho diu el famĂłs anunci d’Estrella Damm, que el que tenim aprop Ă©s el millor que hi ha? Doncs aixĂČ mateix penso jo, i aquest pastĂ­s d’albergĂ­nia tambĂ©. Aquesta Ă©s una recepta que s’ha fet sempre a casa, perĂČ que penso que molta gent no la coneix i que val la pena provar-la de fer. És bonĂ­ssima i molt fresqueta i a mĂ©s la podeu deixar feta amb un dia d’antel·laciĂł (cosa important a l’estiu), aixĂ­ podeu dedicar el vostre temps a gaudir de sol i platja 😉

QuĂš necessitam?

  • 4 albergĂ­nies
  • 2 cebes
  • 1/2 Kg de carn picada de porc
  • 1 dent d’all
  • 4 ous
  • 100ml ne llet
  • galeta picada
  • julivert

Per on començam?

_Netegem les albergĂ­nies i les tallem a daus. Hi posem sal i les deixem durant una hora perquĂš perdin aigua i aixĂ­ no tenguin un gust fort.

_Fregim les albergĂ­nies i les reservem. Tallem la ceba petita i tambĂ© la sofregim i quan ja estigui gairabĂ© cuita hi afegim el julivert picat, l’all picat i la carn. Hi posem sal i pebre bĂČ i quan la carn ja estigui cuita ho retirem del foc.

_Mesclem el sofregit de ceba i carn amb les albergĂ­nies. Incorporem els ous batuts i la llet i ho triturem tot ben triturat.

_Posem la mescla en una safata de forn untada amb una mica de mantequilla i a sobre de la mescla hi posem galeta picada o pa ratllat. Ho enfornem a 160Âș durant uns 20-30 min.

Nota: el pastĂ­s es menja fred, i inclĂșs Ă©s mĂ©s bĂČ si el fem un dia abans!

Receptes similars: Carn i peix

Cuixes de pollastre amb salsa

Publicat dia 13 juny 2014

“En casa del herrero, cuchillo de palo”, ja ho diuen, no? Doncs aquest Ă©s exactament el meu cas! Resulta que a casa meva no hem estat  mai de menjar carn. A ma mare no li agrada massa i, per tant,…

Llegeix-ne més

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, Ă©s mĂ gica, el dia de reis encara ho Ă©s mĂ©s. Per a mi era, i segurament per molts nens Ă©s, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Verdures

Vichyssoise

Publicat dia 18 setembre 2013

Diuen que les primeres impressions sĂłn les que compten, perĂČ, pel bĂ© de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre vĂ lida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema…

Llegeix-ne més

Tallarins de carabassĂł amb pesto vermell

Publicat dia 2 setembre 2013

AquĂ­, qui no corre vola, i el mes d’agost ha volat! GairebĂ© no he tingut temps d’adonar-me que estavem a l’estiu… I ja ens l’han robat! SĂłc l’Ășnica amb aquesta sensaciĂł? 🙁 El setembre ja Ă©s aquĂ­ per recordar-nos que…

Llegeix-ne més

Comenta