Granada

Publicat dia 16 juny 2012 Carn i peix. Verdures
Granada

Ja em deixat enrere el color verd de l’hivern, el que caracteritza totes les garrigues, boscs, jardins i foraviles de Mallorca. Ara el color daurat invadeix els nostres camps i espera fer-ho durant els mesos que estan per arribar. Tot i que el verd ja √©s hist√≤ria, encara no ha aconseguit escapar-se de mi del tot. I √©s que, mare meva si estic verda amb el bloc!! Les facilitats que tenia redactant les entrades anteriors ja s√≥n hist√≤ria i la roda que vaig agafar pensant receptes i cuinant ja necessita una mica d’oli per continuar rodant.

Per√≤ aix√≤ no √©s un impediment per seguir endavant amb m√©s ganes que mai!! Ara que ja estem de vacances totals les receptes fresquetes triunfaran m√©s que mai! Per aix√≤ avui comencem la temporada amb una d’elles.

No ho diu el fam√≥s anunci d’Estrella Damm, que el que tenim aprop √©s el millor que hi ha? Doncs aix√≤ mateix penso jo, i aquest past√≠s d’alberg√≠nia tamb√©. Aquesta √©s una recepta que s’ha fet sempre a casa, per√≤ que penso que molta gent no la coneix i que val la pena provar-la de fer. √Čs bon√≠ssima i molt fresqueta i a m√©s la podeu deixar feta amb un dia d’antel¬∑laci√≥ (cosa important a l’estiu), aix√≠ podeu dedicar el vostre temps a gaudir de sol i platja ūüėČ

Què necessitam?

  • 4 alberg√≠nies
  • 2 cebes
  • 1/2 Kg de carn picada de porc
  • 1 dent d’all
  • 4 ous
  • 100ml ne llet
  • galeta picada
  • julivert

Per on començam?

_Netegem les albergínies i les tallem a daus. Hi posem sal i les deixem durant una hora perquè perdin aigua i així no tenguin un gust fort.

_Fregim les alberg√≠nies i les reservem. Tallem la ceba petita i tamb√© la sofregim i quan ja estigui gairab√© cuita hi afegim el julivert picat, l’all picat i la carn. Hi posem sal i pebre b√≤ i quan la carn ja estigui cuita ho retirem del foc.

_Mesclem el sofregit de ceba i carn amb les albergínies. Incorporem els ous batuts i la llet i ho triturem tot ben triturat.

_Posem la mescla en una safata de forn untada amb una mica de mantequilla i a sobre de la mescla hi posem galeta picada o pa ratllat. Ho enfornem a 160¬ļ durant uns 20-30 min.

Nota: el past√≠s es menja fred, i incl√ļs √©s m√©s b√≤ si el fem un dia abans!

Receptes similars: Carn i peix

Cuixes de pollastre amb salsa

Publicat dia 13 juny 2014

“En casa del herrero, cuchillo de palo”, ja ho diuen, no? Doncs aquest √©s exactament el meu cas! Resulta que a casa meva no hem estat ¬†mai de menjar carn. A ma mare no li agrada massa i, per tant,…

Llegeix-ne més

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, √©s m√†gica, el dia de reis encara ho √©s m√©s. Per a mi era, i segurament per molts nens √©s, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Verdures

Vichyssoise

Publicat dia 18 setembre 2013

Diuen que les primeres impressions s√≥n les que compten, per√≤, pel b√© de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre v√†lida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema…

Llegeix-ne més

Tallarins de carabassó amb pesto vermell

Publicat dia 2 setembre 2013

Aqu√≠, qui no corre vola, i el mes d’agost ha volat! Gaireb√© no he tingut temps d’adonar-me que estavem a l’estiu… I ja ens l’han robat! S√≥c l’√ļnica amb aquesta sensaci√≥? ūüôĀ El setembre ja √©s aqu√≠ per recordar-nos que…

Llegeix-ne més

Comenta