Granada

Publicat dia 16 juny 2012 Carn i peix. Verdures
Granada

Ja em deixat enrere el color verd de l’hivern, el que caracteritza totes les garrigues, boscs, jardins i foraviles de Mallorca. Ara el color daurat invadeix els nostres camps i espera fer-ho durant els mesos que estan per arribar. Tot i que el verd ja és història, encara no ha aconseguit escapar-se de mi del tot. I és que, mare meva si estic verda amb el bloc!! Les facilitats que tenia redactant les entrades anteriors ja són història i la roda que vaig agafar pensant receptes i cuinant ja necessita una mica d’oli per continuar rodant.

Però això no és un impediment per seguir endavant amb més ganes que mai!! Ara que ja estem de vacances totals les receptes fresquetes triunfaran més que mai! Per això avui comencem la temporada amb una d’elles.

No ho diu el famós anunci d’Estrella Damm, que el que tenim aprop és el millor que hi ha? Doncs això mateix penso jo, i aquest pastís d’albergínia també. Aquesta és una recepta que s’ha fet sempre a casa, però que penso que molta gent no la coneix i que val la pena provar-la de fer. És boníssima i molt fresqueta i a més la podeu deixar feta amb un dia d’antel·lació (cosa important a l’estiu), així podeu dedicar el vostre temps a gaudir de sol i platja 😉

Què necessitam?

  • 4 albergínies
  • 2 cebes
  • 1/2 Kg de carn picada de porc
  • 1 dent d’all
  • 4 ous
  • 100ml ne llet
  • galeta picada
  • julivert

Per on començam?

_Netegem les albergínies i les tallem a daus. Hi posem sal i les deixem durant una hora perquè perdin aigua i així no tenguin un gust fort.

_Fregim les albergínies i les reservem. Tallem la ceba petita i també la sofregim i quan ja estigui gairabé cuita hi afegim el julivert picat, l’all picat i la carn. Hi posem sal i pebre bò i quan la carn ja estigui cuita ho retirem del foc.

_Mesclem el sofregit de ceba i carn amb les albergínies. Incorporem els ous batuts i la llet i ho triturem tot ben triturat.

_Posem la mescla en una safata de forn untada amb una mica de mantequilla i a sobre de la mescla hi posem galeta picada o pa ratllat. Ho enfornem a 160º durant uns 20-30 min.

Nota: el pastís es menja fred, i inclús és més bò si el fem un dia abans!

Receptes similars: Carn i peix

Cuixes de pollastre amb salsa

Publicat dia 13 juny 2014

“En casa del herrero, cuchillo de palo”, ja ho diuen, no? Doncs aquest és exactament el meu cas! Resulta que a casa meva no hem estat  mai de menjar carn. A ma mare no li agrada massa i, per tant,…

Llegeix-ne més

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, és màgica, el dia de reis encara ho és més. Per a mi era, i segurament per molts nens és, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Verdures

Vichyssoise

Publicat dia 18 setembre 2013

Diuen que les primeres impressions són les que compten, però, pel bé de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre vàlida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema…

Llegeix-ne més

Tallarins de carabassó amb pesto vermell

Publicat dia 2 setembre 2013

Aquí, qui no corre vola, i el mes d’agost ha volat! Gairebé no he tingut temps d’adonar-me que estavem a l’estiu… I ja ens l’han robat! Sóc l’única amb aquesta sensació? 🙁 El setembre ja és aquí per recordar-nos que…

Llegeix-ne més

Comenta