Temps entre hores: barretes de muesli

Publicat dia 4 octubre 2012 Postres i dolços
Temps entre hores: barretes de muesli

Mai m’hauria imaginat que deixaria el bloc al marge del meu dia a dia tant de temps. Ja ho sé, no tinc excusa, però la veritat és que m’ha costat molt tornar a la rutina diària i incloure-hi totes les meves obligacions que formaven part de mi normalment. Aquest estiu no puc dir que hagi cuinat molt. He voltat per aquí i per allà, i no he estat molt per casa. A més, les mamàs ens fan uns menjars tan bons que a la cuina no hi ha lloc pels principiants.

Començat el curs i ja havent agafat l’engranatge, ja puc dir que no tenc molt temps lliure. Com molts ja sabeu, m’he engrescat a començar uns nous estudis sense deixar de banda els que ja tinc iniciats. Això es tradueix a fer l’últim curs d’arquitectura i algunes assignatures de primer de dret, molt poc temps lliure per mi i les meves aficions i anar tot el dia a les totes. Tot s’ha de dir, ho faig perquè vull i m’agrada, i sense aquest “cul inquiet” que tinc no podria viure!

Heu vist l’últim anunci  de Free Damm? M’encanta, i crec que reflecteix molt bé el temps que ara tinc per descansar i fer les petites coses que marquen el dia com a un “bon dia”. Aquests temps entre hores és el “meu temps” que ara puc dedicar a descansar, però també a fer allò que sempre m’ha agradat: cuinar i ser jo mateixa. No heu vist l’anunci? Aquí us el deixo, mireu-lo perquè és un carregador de piles per seguir amb el dia a dia!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uHODWfH-1rA]

I aquí teniu la recepta, un berenar per aquestes estones que tots tenim entre obligacions: 5 minuts de parada a la feina, una estona entre classes, el moment del cafè o  l’hora de berenar i jugar al parc

Què necessitam?

Els ingredients bàsics són:

  • muesli
  • fruits secs: ametlles, nous, panses…
  • mel
  • sucre morè
  • oli d’oliva
  • fruites deshidratades, com per exemple plàtan, poma… Encara que jo he utilitzat plàtan normal, perquè m’agrada més
  • Xocolata negra (uns 250 g)
  • Opcional: aroma de vainilla, sèsam, confitura de fruites, ….

Les proporcions van a gust personal de cadascú, ja que podeu experimentar i posar més quantitats o menys de cada cosa. Jo he fet servir: 500g de muesli, unes quantes nous xafades, uns 150 ml de mel, 5 cullerades d’oli, 3 cullerades de sucre, unes gotes d’aroma de vainilla i un plàtan petit tallat a daus ben menuts.

Per on començam?

1_Escalfem el forn a 170º.

2_Barregem el muesli amb el plàtan (o els fruits secs i les fruites que vulgueu) en un bol.

3_Per altra banda posem al foc molt fluix la mel fins que tengui una consistència molt clara. Llavors aturem el foc i hi posem el sucre, l’oli i l’aroma de vainilla. Barregem una mica i ho incorporem a dintre de l’altre bol, on hi tenim el muesli, i ho barregem bé.

4_Preparem una safata de forn amb un paper de forn i a sobre hi estenem la barreja de muesli. Amb les mans banyades amb aigua freda perquè no se’ns enganxi a les mans aplanem la barreja i ho introduïm al forn uns 20-25 minuts.

5_Ho traiem del forn i ho deixem refredar a temperatura ambient. Llavors, fonem la xocolata al bany maria o al microones i ho tirem per sobre de la safata de muesli. Ara només faltarà esperar a que la xocolata s’endureixi i ja podrem tallar el muesli en forma de rectangle, i tindrem unes barretes boníssimes de muesli.

 

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta