Com molts ja sabeu, el Nadal és la meva època preferida de l’any! M’encanta! M’encanta que tot estigui ple de llums, l’ambient que es respira, les cançons que sonen pels carrers i centres comercials, els regals i sobretot tornar a casa i estar en famÃlia! Per mi tot són coses bones!
De quan era petita és de quan tinc millors records. Sempre utilitzà vem aquest pont per fer l’arbre i el betlem i jo era la més matinera de totes! Despertava tothom molt d’hora per poder començar amb els preparatius! Volia decorar tota la casa, però ma mare em frenava tot el que podia… El meu pare era l’encarregat de dissenyar el Betlem. Amb ell anà vem a buscar la “pelussa” (recordeu que ara està prohibida d’agafar!) al nostre foravila, i preparà vem el suport per començar a col·locar-hi les figures!! Ell ens buscava un tronc o una pedra que pogués fer de cova i a partir d’aquà la imaginació ja era cosa nostra: un mirall per fer de llac, unes mates perquè el caganer tingués una mica d’intimitat… eren hores les que ens passà vem imaginant i col·locant!
La meva mare, en cavi, era l’encarregada de l’arbre. Recordo que no tenÃem les tÃpiques bolles per decorar-lo, sinó que tenÃem unes pomes, uns regals, estrelles…. i després comprà vem uns “fideus daurats” que m’encantaven! Com veieu jo estava per totes bandes, m’encarregava de tot!
Com que sé que moltes famÃlies fan servir aquest pont per preparar l’arbre i la decoració de la casa, avui us vull animar a que ens fabriquem nosaltres mateixos la decoració, i com que amb els temps que corren no estem per gastar molts diners, només farem servir cartrons de paper de và ter o de cuina. Pot ser una bona manualitat per fer a casa amb els nens, s’ho passaran molt bé!! Aquà us deixo la foto:
Us agrada? Si és aixà podeu quedar-vos a mirar un vÃdeo que m’he fet mentre els feia, perquè veieu que és molt fà cil! Després les podeu pintar amb colors vermells, verds o daurats, com he fet jo en algunes flors, o també enganxar-hi purpurina, estrelles, forrar-les de paper de regal de nadal….. el que se us ocurreixi!!! Si les feu ja m’explicareu que tal han sortit o m’envieu una foto, que em farà molta il·lusió! 🙂
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NS2VUXthhlI&feature=youtu.be]
I per acabar d’arrodonir el pont, què millor que fer torró casolà a casa? És molt fà cil de fer i el podem fer del que vulguem! Només són 5 minuts de rellotge!!! Aquesta vegada l’he fet de xocolata blanca i maduixes deshidratades, però ja us aniré penjant més receptes de torró casolà !
Què necessitam?
Per dos torrons com els de la foto:
- 360g de xocolata blanca: millor si és de cobertura, perquè anirà millor per fondre. Jo he utilitzat la de Nestlé Postres, i els 360g corresponen a dues capses de xocolata
- 55g de saïm (manteca de cerdo)
- 150g de maduixes deshidratades (però hi podeu posar el que vulgueu!!!!!)
Per on començam?
1_Posem a una olla petita tota la xocolata i el saïm a foc mooooolt lent perquè no se’ns cremi i anem remenant tot el temps.
2_Quan ja estigui tot ben fos i lligat ho retirem del foc i hi posem les maduixes tallades a trossets petits.
3_Ho posem en un recipient per torrons o, com he fet jo perquè no en tenia, dins un tupper que he untat prèviament amb una mica de saïm. Ho deixem refredar (a temperatura ambient o a la nevera) i llest per menjar!