Guida Cullerades Dolces Un blog per a recollir totes les coses bones, tant dolces com salades, que cada dia omplen els nostre sentits. Un blog per compartir…

OLIver

Publicat dia 20 gener 2013 Vivències
OLIver

“Cadascú recull el que sembra”

El passat mes de novembre vam tenir el privilegi de trobar-nos en família per a recollir el que el meu pare va sembrar fa uns anys, que ha cuidat amb tot l’amor del món per a obtenir un dels més ben valorats regals: oli d’oliva propi, de casa.

A Sa Torre vam plantar fa 6 anys oliveres de la varietat arbequina. Les oliveres arbequines provenen d’Arbeca, Lleida, i poden semblar un tant despoblades de branques comparades amb altres oliveres, amb un color verd obscur, diferenciat dels verds cendra de la majoria d’oliveres.

L’oliva arbequina és petita, cada fruit pesa entre un i dos grams com a molt; però molt greixosa, facultat que permet extreure’n més oli que si ho comparem amb altres varietats.

Sa Torre

Sa Torre és un petit turó pedregós amb terra argilosa, on les oliveres han pogut fer-se seu el territori i adaptar-se de tal manera que mai han necessitat ser regades, fet que proporciona a l’oli un caràcter personal diferenciat.

De les olives arbequines de Sa Torre recollides el primer cap de setmana de novembre hem obtingut un oli molt aromàtic i lleugerament picant, amb una gran similitud al gust d’ametló verd, i del qual ha nascut un gran logo amb una gran satisfacció personal: OLIver, oli verd.

 

Receptes similars: Vivències

Nit de cap d’any

Publicat dia 3 gener 2014

Com ha estat la vostra entrada a l’any 2014? Esper que molt bona! Avui vull saber coses de vosaltres, com vau passar la nit de cap d’any? Acompanyats amb bona companyia? Vau fer vosaltres mateixos el sopar, el vau encomanar…

Llegeix-ne més

Benvinguts a un nou projecte

Publicat dia 5 agost 2013

  El dia 1 d’abril d’aquest mateix any vaig rebre un correu electrònic que canviaria la vida d’aquest blog i que em faria omplir-me d’alegria i de satisfacció. Sense esperar-m’ho gens ni una mica la feina feta durant aquest temps…

Llegeix-ne més

Comenta