Canastretes de crema portuguesa

Publicat dia 31 gener 2013 Postres i dolços
Canastretes de crema portuguesa

Vaig caminant per Vilafranca, pel carrer Rafel Jaume en direcció a la Plaça Major. El sol brilla amb força i pica a sobre del meu abric negre. Sols sento el soroll de les meves passes a sobre de l’asfalt. De sobte la persiana verda de la casa de la cantonada s’obre i a mi em vé al cap una imatge. Tinc 7 anys i estic a la terrassa de casa. És estiu i són les 3 del migdia. Estic enfadada, molt enfadada. Hem acabat de dinar, hem desparat la taula i jo m’he aixecat de la taula amb molta energia perquè ma mare m’ha dit que després de dinar aniríem a la platja. “Abans de partir em de fer “s’horeta” i la digestió! A les 16:00 partirem”. El món em cau a sobre i vaig corrent al gronxador blau que tenim a la terrassa. Miro el rellotge, són les 15:08. Vaig al sofà, miro ma mare i veig que ja dorm. Me’n torno al gronxador, faig tan mala cara que em fa mal l’entrecella, miro d’estirar-me i adormir-me. No tinc son!! Qui té son a aquestes hores? Aixeco el cap i miro el rellotge en forma d’ós que tinc a la mà esquerra. Són les 15:12. El temps no passa. No pot ser… tothom és a la platja i jo estic perdent el temps… Torno al sofà, ma mare encara dorm. Faig una volta per la terrassa, jugo amb en Puc. Miro el rellotge, són les 15:16.

Aixeco el cap i  me n’adono que he fet 20 passes, que tinc 22 anys i que tinc al forn una pasta de fulls.

Què necessitam?

Per 12 canastretes:

  • 500g de pasta de full: la podeu comprar feta o fer-la vosaltres mateixos. Jo la faig i és molt més bona. Si us animeu a fer-la us deixo aquí l’enllaç de la recepta de les minipalmeres. Les quantitats i la manera de fer són les mateixes, només que no hi hem de posar el sucre!!!. Cliqueu aquí
  • 250g de llet
  • 250g de nata
  • 170g de sucre
  • 50g de farina
  • 5 vermells d’ou
  • 1 pal de canyella
  • la pell d’una llimona

Per on començam?

1_Posem en una cassola la llet, la nata, el sucre, la farina i els vermells d’ou i ho barregem bé fins que quedi tot ben integrat i no quedin grumolls.

2_Afegim el pal de canyella i la pell de llimona i ho posem al foc. Ha de coure al foc molt lent i hem d’anar remenant fins que estigui apunt de bullir. Quan arribem a aquest punt jo retirem del foc i traiem la pell de llimona i el pal de canyella.

3_Escalfem el forn a 200º.

4_Amb la pasta de full estirada a sobre de la taula amb un gruix més o menys de 3 mm, tallem 12 cercles de 10 cm de diàmetre aproximadament, i cobrim cada motlle amb un cercle.

5_Farcim els motlles sense arribar fins dalt i ho posem al forn uns 25-30 minuts fins que el farcit hagi quallat i la superfície estigui dorada. Quan les traiem del forn les deixem refredar 15 minuts abans de treure-les del motlle i després espolvoregem per sobre una mica de canyella en pols.

Són boníssimes i es poden menjar fredes o calentes!

DSC_0781

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta