Gotets de mousse de xocolata

Publicat dia 17 març 2013 Postres i dolços
Gotets de mousse de xocolata

Avui espero sorprendre-us a tots!

I Ă©s que fa uns quants dies vaig rebre un mail amb remitent “Anar de Tapes” i amb assumpte “Concurs mossegades: Xocolata”.

mossegades_xocolata_banner

 

“Uaau! AixĂČ pinta bĂ©!”, vaig pensar. Al mail em deien que ells tambĂ© eren uns xocoaddictes reconeguts, i que per aixĂČ em convidaven a donar a conĂšixer les meves creacions culinĂ ries i a participar a un concurs on la xocolata fos la protagonista. Aquestes eren les seves paraules:

“Aquest mes de març atreveix-te amb la recepta de xocolata mĂ©s atrevida, aquella amb la qual vols sorprendre amics i convidats”

Us explico, Anar de Tapes Ă©s una guia gastronĂČmica que va nĂ©ixer fa uns 6 anys amb l’objectiu de donar a conĂšixer els restaurants de tapes i variats de Mallorca. Aquesta Ă©s la seva pĂ gina que us convido a visitar perquĂš Ă©s molt i molt interessant: Anar de Tapes. AllĂ  hi trobareu tant restaurants, receptes, actualitat… TambĂ© us convido a fer-vos fans de la seva pĂ gina a Facebook, ja que allĂ  sempre estareu al dia de les darreres novetats culinĂ ries que es couen a Mallorca. Aquest Ă©s l’enllaç : Anar de Tapes Facebook

Com que no em podia perdre un concurs com aquest, i menys si es tracta de xocolata, em vaig posar a pensar a veure com us podria sorprendre, i aquest ha estat el resultat obtingut. Espero que us agradi molt i que us animeu a fer-lo perquĂš de veritat que Ă©s molt fĂ cil de fer encara que no ho sembli.

A partir de dia 21, dijous, i fins a final de mes es podran votar les propostes presentades a la pĂ gina web Anar de Tapes, aixĂ­ que us animo a fer-ho i a ajudar-me!! La meva proposta serĂ  una d’entre aquestes 😉

 

QuĂš necessitam?

Per 6 gotets:

Per fer els gots de xocolata:

  • 200g de xocolata per a postres (tipus NestlĂ© postres)
  • globus d’aigua

Per fer la mousse de xocolata:

  • 90g de xocolata negra per a postres
  • 15g de mantequilla
  • 2 ous
  • 40g de sucre

Per on començam?

Els gots de xocolata:

1_Primer hem d’inflar els globus d’aigua a la mida que mĂ©s ens agradi, tenint en compte que hauran de caber en un got de vidre. Els netegem amb un drap moll amb aigua.

DSCN2634

 

2_Ara hem de fondre la xocolata al microones o al bany maria i un cop fosa la posem es un got de vidre. Preparem una safata que pugui anar al congelador i hi posem un paper sulfuritzat. Aboquem sis cullerades de xocolata fosa, que formaran la base dels gots.

DSCN2637

3_Endinsem els globus dins el got que estĂ  ple de xocolata i els posem a sobre de la base que hem preparat.

DSCN2640

4_Repetim el procediment amb els 6 globus i ens quedarĂ  una safata aixĂ­:

DSCN2641

5_Ho posem dins el congelador durant uns minuts fins que veiem que la xocolata ja estĂ  dura i llavors explotem els globus amb una agulla i els desenganxem de la xocolata. Ja tendrem els gotets de xocolata fets! Els guardem a la nevera.

DSCN2643

Per fer la mousse:

1_Fonem la xocolata i la mantequilla i ho deixem refredar una mica.

2_Separem les clares dels vermells d’ou i afegim els dos vermells a la xocolata i la mantequilla i ho barregem bĂ© amb una varilles. DesprĂ©s afegim el sucre i continuem batent fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.

3_Montem les clares d’ou a punt de neu i quan estiguin llestes les afegim a la mescla anterior anant molt alerta de que no ens baixin!!

4_Amb la mescla ben integrada només ens faltarà abocar la mousse dintre dels gotets i deixar-ho a la nevera unes 2 hores abans de servir i menjar.

gotets de xocolata amb mousse de xocolata 2

Receptes similars: Postres i dolços

PastĂ­s d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastĂ­s d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusiĂł que li regalĂ©s un pastĂ­s pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algĂș Ă©s molt gratificant, ja sabeu que sĂłc una gran defensora d’aquesta frase. I mĂ©s si aquest algĂș Ă©s tan llĂ©pol com ell, el meu tio Jaume. PerquĂš us poseu una mica en situaciĂł us explicarĂ© que…

Llegeix-ne més

Comenta