Tarta Guiness

Publicat dia 26 març 2013 Postres i dolços
Tarta Guiness

La meva història amb la cervesa és un tant peculiar.

Quan era petita sempre m’estranyava molt que el meu pare o la meva mare beguessin una cervesa per dinar o sopar. Tinc un record molt proper del meu pare assegut a una terrassa de bar dient: “Quina setada que tenc! Ara me beuria una cervesa ben fresqueta!”, i jo sempre pensava: “Que raro… quan tenen set, beven aigua”. Aquell color daurat amb aquella espuma blanca em semblava molt atractiva, i aquelles bombolletes que pujaven cap amunt m’indicaven que picaria a la boca, com la coca-cola. Quan preguntava: “Ho puc tastar??!!”, sempre em responien:”No!! Quan siguis gran…”.

Aquelles goles em van perseguir durant anys fins que, per fi, asseguda a una terrassa de bar vaig demanar una “canya”. “Eeeccsss!!” Per sorpresa meva, aquella esperada cervesa daurada no va esser gens del meu agrad. Un gust amarg, un tant picant, que em va fer beure un glop d’aigua del got del costat. I d’aquesta manera, el meu desig va tornar a quedar aparcat uns quants anys més.

Quan en vaig fer 19 vaig decidir que aquell color daurat i aquella espumeta havien de ser meus! Vaig provar cerveses de tot tipus i moltes, amb l’esperança que amb la perseverança de provar-la algun dia aconseguiria beure-me’n una amb molt de gust. I així ha estat! Ara, després de 3 anys ja puc dir: “Quina setada que tenc! Ara me beuria una cervesa ben fresqueta!!

Qui m’ho hauria dit a mi que algun dia esmorzaria de tarta de cervesa, i a més negra!

 

Què necessitam?

  • 250ml de cervesa Guiness
  • 400g de sucre
  • 75g de cacau en pols
  • 250g de mantequilla
  • 250g de farina
  • 1 sobre de llevadura tipus Royal
  • 1 cullerada de sucre vainillat
  • 2 ous
  • 140ml de nata (35% de MG)

Pel frosting:

  • 200g de formatge tipus philadelphia
  • 100g de sucre glas
  • 240ml de nata per montar (35% de MG)

Per on començam?

Escalfem el forn a 180º

1_Posem un una cassola al foc la cervesa i la mantequilla i remenem fins que la mantequilla s’hagi fos. Quan ja estigui fosa ho retirem del foc i ho deixem refredar.

2_Mentrestant barregem en un bol ens ingredients secs: la farina, el sucre, el cacau, la llevadura i el sucre vainillat.

3_En un altre bol hi posem els ous i la nata i ho barregem bé. Incorporem la cervesa amb la mantequilla fosa i integrem. Ara ho afegim a poc a poc a la mescla d’ingredients secs i ho barregem bé amb unes varetes fins que no hi hagi grumolls.

4_Ho posem en un motlle desmuntable prèviament engrassat i ho portem al forn uns 50 minuts.

Deixem refredar la tarta completament abans de començar a fer el frosting

Per fer el frosting:

1_Amb unes varetes barregem el formatge i el sucre.

2_Per altra banda, montem la nata amb unes varetes elèctriques o amb un robot de cuina (o la compreu montada. Si és així no fa falta que afegiu gens de sucre).

3_Barregem la nata amb el formatge i el sucre i ho posem per sobre la tarta refredada.

 

 

racció tarta guiness

 

És un pastís boníssim que no té gust de cervesa!! Però aquesta li dóna un gust molt peculiar. És molt espumosa i humida, proveu-la de fer que segur que us sorprendrà!

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta