Cake de taronja

Publicat dia 7 abril 2013 Postres i dolços
Cake de taronja

Menjades les panades i ja ben paĂŻts els menjars de Pasqua tot torna a la normalitat. Els nostres dies tornen a files i els deures marquen les nostres agendes.

Aquesta setmana però, tenim inquilins a Barcelona. Però no us penseu que sĂłn uns inquilins qualsevol, no no! Aquests sĂłn uns ocupants molt especials que han aconseguit una cosa mai vista: han sabut treure’ns una rialla a cada moment i sobretot han aconseguit que la nostra primera setmana de tornada a la rutina hagi estat molt dolça. Per això i perquè sempre intentem que els nostres inquilins se sentin com a casa els estem tractant com a reis!! Hem cuinat per ells unes pizzes delicioses amb massa casolana, uns pancakes per berenar que ens han carregat les piles per poder voltar tota la ciutat o uns deliciosos “pa amb oli” per acabar d’arrodonir els dies.

Avui a la nit els nostres inquilins marxen i perquè se’n vagin amb un dolç gust de boca ahir a la tarda amb nomĂ©s 10 minuts vaig preparar un gustĂłs cake de taronja perquè almenys s’emportin al seu viatge de tornada el que ells ens han regalat tots aquests dies: un somriure d’orella a orella.

Cake de taronja

Què necessitam?

  • 1 taronja gran
  • 220g de sucre
  • 1 ou i 3 vermells d’ou
  • 220g de farina
  • 1 iogurt natural
  • 90ml d’oli d’oliva
  • 1/2 sobre de llevadura tipus Royal
  • 1 polsim de sal

Per on començam?

Escalfem el forn a 180Âş.

1_Pelem la taronja i traiem tota la part blanca perquè no ens amargui el cake. Tallem la taronja a trossets petits i la posem en un bol juntament amb el sucre i els ous i ho batem bé amb una varetes.

2_Afegim el iogurt i l’oli i tornem a batre bĂ© fins que quedi tot integrat.

3_Anem incorporant la farina a poc a poc i també la llevadura i el polsim de sal. Ho barregem i batem bé fins que no quedin grumolls i ja tendrem la massa llesta.

4_Engrassem un motlle amb una mica de mantequilla i hi aboquem la massa. Espolvoregem per sobre una quantitat generosa de sucre i ho posem al forn uns 40 minuts.

És un cake deliciós i humit que us convido a fer perquè és molt fàcil de fer i dóna molts bons resultats. És del blog Webos Fritos, del qual en sóc una gran fan i que us convido a visitar si encara no el coneixeu. La Su fa coses espectaculars!!

 

Receptes similars: Postres i dolços

PastĂ­s d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastĂ­s d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusiĂł que li regalĂ©s un pastĂ­s pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algĂş Ă©s molt gratificant, ja sabeu que sĂłc una gran defensora d’aquesta frase. I mĂ©s si aquest algĂş Ă©s tan llĂ©pol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situaciĂł us explicarĂ© que…

Llegeix-ne més

Comenta