Mandonguilles sueques

Publicat dia 26 abril 2012 Carn i peix
Mandonguilles sueques

i 1 picada, 100 plats!

Avui toca publicar la primera recepta que estrena un dels llibres que em van regalar per Sant Jordi: 1 picada, 100 plats. 

Quan vaig veure el tĂ­tol em va encantar, Ă©s molt original i prĂ ctic oi? Es tracta d’un llibre de cuina que a partir d’una picada de carn de vedella picada i uns quants ingredients mĂ©s, aconsegueix cuinar 100 receptes ben diferents. Al llibre trobem des d’una simple lasanya clĂ ssica, fins a sopes, passant per pa de carn o tambĂ© curry.

AquĂ­ us presento la picada que Ă©s la base de totes les receptes del llibre:

Per 4-6 persones:

  • 1Kg de carn picada de vedella
  • 1 ceba ben picada
  • 1 gra d’all (opcional)
  • sal i pebre bò

Donat que la carn picada Ă©s tan versĂ til, la picada bĂ sica tĂ© numeroses aplicacions. La ceba sempre estĂ  present, però en algunes receptes es substitueix per algun altre membre de la famĂ­lia, com per exemple cebes tendres, cebes morades… L’all Ă©s un element opcional, que va al gust de cadascĂş.

AixĂ­ que a partir d’ara, quan publiqui una recepta amb aquesta picada, em referirĂ© a ella amb el nom de : “la nostra picada”. 

La primera recepta que publicarĂ© d’aquest llibre sĂłn unes mandonguilles molt bones que m’han sorprès bastant, ja que sĂłn molt diferents de les que havia menjat fins ara. Us animo a que les feu, sobretot la salsa que porten……. bonsĂ­ssima!

Què necessitam?

Per 4 persones:

  • 2 patates
  • 25g de pa ratllat
  • 650g de carn picada de vedella
  • 1 ceba petita ratllada
  • 1 ou
  • nou moscada
  • pa ratllat per arrebossar
  • sal i pebre bò

Per la salsa:

  • 2 cullerades de farina
  • 225ml de nata per montar
  • 225ml de brou de carn
  • sal i pebre bò

Per on començam?

1_Posem a bollir les patates dins una olla amb aigua salada. Les tallem en trossos grans i les bollim. Quan ja estiguin cuites, les posem en un bol i les xafem. Les deixem refredar.

2_Quan les patates ja no siguin tan calentes, hi afegim el pa ratllat, la ceba ratllada, l’ou batut i la carn de vedella picada. Hi posem sal i pebre bò i ho barregem bĂ©.

3_Ara hem de formar boles petites del tamany d’una nou, les arrebossem amb el pa ratllat i les fregim a foc mig durant uns 10 minuts, fins que estiguin cuites per dintre.

Per fer la salsa:

1_Posem en una paella dues cullerades de farina i ho removem bé durant 1 minut perquè es torri una mica.

2_Abaixem el foc i hi afegim el brou de carn incorporant-lo a poc a poc, i després la nata. Ho deixem al foc perquè la salsa redueixi i anem movent cada estona.

3_Ara només falta emplatar les mandonguilles amb la salsa.

Receptes similars: Carn i peix

Cuixes de pollastre amb salsa

Publicat dia 13 juny 2014

“En casa del herrero, cuchillo de palo”, ja ho diuen, no? Doncs aquest Ă©s exactament el meu cas! Resulta que a casa meva no hem estat  mai de menjar carn. A ma mare no li agrada massa i, per tant,…

Llegeix-ne més

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, Ă©s mĂ gica, el dia de reis encara ho Ă©s mĂ©s. Per a mi era, i segurament per molts nens Ă©s, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Comenta