El millor pastÃs de formatge del món mundial!
Aixà és com presentava la Bet, una amiga de la uni, aquest pastÃs al seu blog Tasta Rutes, i pel que he pogut comprovar, no s’allunyava gaire amb el seu titular 😉
Dia 19 de gener d’aquest any em van encarregar fer un pastÃs d’aniversari per a na Maria Antònia, que complia 18 anys. Recordo que eren dates d’exà mens i treballs aixà que el temps se’m va tirar a sobre i no vaig tenir gaire temps de pensar molt en el pastÃs. Al cap hi tenia un pastÃs de formatge que sempre feia ma mare per als aniversaris però, desgraciadament, no vam ser capaces de trobar aquella recepta apuntada en un antic paper. En aquest món però, tots tenim un as sota la mà niga i vaig recordar que la Bet havia publicat un pastÃs que semblava deliciós.
El cas és que el vaig fer i em va quedar una mica “no gaire agraciat”. Per sorpresa meva, quan els convidats van veure el pastÃs de formatge s’hi van tirar a sobre i es va acabar amb un “pis-pas”. Ningú que coneixia el va arribar a tastar, llevat de na Maria Antònia, que només ens deia que havia estat bonÃssim.
Aquesta setmana l’he tornat a fer i ara sà que ja ho puc dir: El millor pastÃs de formatge del món mundial!
Què necessitam?
- 1 paquet de galetes Maria (nota: el primer cop que el vaig fer vaig fer servir un paquet i només vaig cobrir la base del pastÃs, però em va sortit “no molt agraciat” perquè se’m va enganxar pels costats. Per això aquesta vegada també vaig cobrir els costats. Si també els voleu cobrir necessitareu mig paquet més o inclús un sencer si us agrada que la galeta sigui gruixuda com a mi)
- 200g de mantequilla
- 600g de formatge tipus philadèlphia
- 3 ous
- 200ml de nata
- 250g de sucre
- confitura del que vulgueu (jo he l’he feta servir de gerds)
Per on començam?
1_Comencem per la base de galetes: trossegem les galetes amb un túrmix o simplement amb una mà de morter. Per altra banda fonem la mantequilla i la barregem amb les galetes. Amb aquesta mescla cobrirem la base (i els costats si voleu) del motlle.
2_Posem la base amb la galeta al forn uns 5 minuts a 180º i, quan la traiem, la deixem refredar completament.
3_Ara toca fer el farcit: Mesclem tots els ingredients (el sucre, els ous, el formatge i la nata) en un bol, tots junts i amb unes varetes manuals (les varetes elèctriques no van bé per aquest pastÃs!) fins que ens quedi una barreja homogènia i sense grumolls.
4_Aboquem el farcit de formatge a sobre de la base de galetes reservada i ho portem al forn durant 1 hora i 15 minuts a 160º. Penseu que depenent del forn pot variar el temps de cocció. Estarà cuit quan punxeu amb un palillo i aquest surti sec.
5_Quan hagi refredat completament hi posarem per sobre la confitura.
Notes: abans de servir-lo ha d’estar un mÃnim de 4 hores a la nevera! Veureu que quan el traieu del forn el pastÃs es mou però això és normal ja que quan es refredi quedarà dur.