Pastís de formatge

Publicat dia 9 juny 2013 Postres i dolços
Pastís de formatge

El millor pastís de formatge del món mundial!

Així és com presentava la Bet, una amiga de la uni, aquest pastís al seu blog Tasta Rutes, i pel que he pogut comprovar, no s’allunyava gaire amb el seu titular 😉

Dia 19 de gener d’aquest any em van encarregar fer un pastís d’aniversari per a na Maria Antònia, que complia 18 anys. Recordo que eren dates d’exàmens i treballs així que el temps se’m va tirar a sobre i no vaig tenir gaire temps de pensar molt en el pastís. Al cap hi tenia un pastís de formatge que sempre feia ma mare per als aniversaris però, desgraciadament, no vam ser capaces de trobar aquella recepta apuntada en un antic paper. En aquest món però, tots tenim un as sota la màniga i vaig recordar que la Bet havia publicat un pastís que semblava deliciós.

El cas és que el vaig fer i em va quedar una mica “no gaire agraciat”. Per sorpresa meva, quan els convidats van veure el pastís de formatge s’hi van tirar a sobre i es va acabar amb un “pis-pas”. Ningú que coneixia el va arribar a tastar, llevat de na Maria Antònia, que només ens deia que havia estat boníssim.

Aquesta setmana l’he tornat a fer i ara sí que ja ho puc dir: El millor pastís de formatge del món mundial!

pastís de formatge

Què necessitam?

  • 1 paquet de galetes Maria (nota: el primer cop que el vaig fer vaig fer servir un paquet i només vaig cobrir la base del pastís, però em va sortit “no molt agraciat” perquè se’m va enganxar pels costats. Per això aquesta vegada també vaig cobrir els costats. Si també els voleu cobrir necessitareu mig paquet més o inclús un sencer si us agrada que la galeta sigui gruixuda com a mi)
  • 200g de mantequilla
  • 600g de formatge tipus philadèlphia
  • 3 ous
  • 200ml de nata
  • 250g de sucre
  • confitura del que vulgueu (jo he l’he feta servir de gerds)

Per on començam?

1_Comencem per la base de galetes: trossegem les galetes amb un túrmix o simplement amb una mà de morter. Per altra banda fonem la mantequilla i la barregem amb les galetes. Amb aquesta mescla cobrirem la base (i els costats si voleu) del motlle.

2_Posem la base amb la galeta al forn uns 5 minuts a 180º i, quan la traiem, la deixem refredar completament.

3_Ara toca fer el farcit: Mesclem tots els ingredients (el sucre, els ous, el formatge i la nata) en un bol, tots junts i amb unes varetes manuals (les varetes elèctriques no van bé per aquest pastís!) fins que ens quedi una barreja homogènia i sense grumolls.

4_Aboquem el farcit de formatge a sobre de la base de galetes reservada i ho portem al forn durant 1 hora i 15 minuts a 160º. Penseu que depenent del forn pot variar el temps de cocció. Estarà cuit quan punxeu amb un palillo i aquest surti sec.

5_Quan hagi refredat completament hi posarem per sobre la confitura.

Notes: abans de servir-lo ha d’estar un mínim de 4 hores a la nevera! Veureu que quan el traieu del forn el pastís es mou però això és normal ja que quan es refredi quedarà dur.

 

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta