Tal com us vaig avançar a la pà gina de Facebook, he preparat unes entrades per a que tots, i tots vol dir TOTS, poguem aprendre a fer Macarons. 🙂 AixÃ, avui us porto el primer dels tres capÃtols que formaran l’aprenentatge d’aquests delicats dolços, on trobareu els estris necessaris per a preparar-los. A meitat de setmana publicaré els ingredients necessaris i a final de setmana una video-recepta amb el procés pas a pas per a fer els nostres primers macarons. AixÃ, a final de setmana tindrem un petit manual amb tots els requisits per a preparar els nostres macarons amb èxit.  Què us pareix?
Per qui no ho sà piga, els macarons són uns petits dolços associats a França, fets amb ametlla mòlta, sucre i clares d’ou, formats per dues peces unides per confitura, una ganache o diferents farcits, amb uns colors caracterÃstics per a distingir-ne el gust. Tot un repte per a qui li agradi la rebosteria, com a mi. No us enganyaré, no és un dolç gens fà cil, sinó més aviat al contrari, un tant sofrit inclús pels més experts. Això sÃ, tota una satisfacció personal quan, per fi, surten perfectes i, sobretot, una gran satisfacció en posar-los en boca, mmm….
Què? Començam amb els estris necessaris? Són aquests:
1. MÃ quina per a montar clares
Una bona mà quina per a montar clares és imprescindible. Us val una mà quina com la de la foto, una thermomix si la teniu o una pastadora, però no val fer-ho a mà , ja que necessitam unes clares ben fermes.
2. Un tamisador de farina
Un tamisador de farina o, si no en teniu com en el meu cas, un colador fi ens anirà perfecte. Tamisar l’ametlla i el sucre fi és imprescindible per a obtenir els macarons. Sense aquest procés la superfÃcie dels macarons quedaria rugosa i no, NO ES POT SALTAR AQUEST PROCÉS! Encara que en la majoria de pastissos jo me’l salto, en aquest cas no serà factible!
3. Una espà tula de silicona
Ens servirà per a fer “le macaronage“, que és com s’anomena a França el moviment caracterÃstic per a barrejar la massa dels macarons.
4. Una balança de precisió
ImportantÃssima per pesar amb exactitud tots els ingredients. No només en aquesta recepta és imprescindible sinó que en general és sempre necessà ria en rebosteria, ja que els grams de cada ingredient han de ser exactes per a obtenir bons resultats en cada recepta.
5. MÃ nigues pastisseres i boquilles llises
Al meu gust, millor les d’usar i tirar, són més còmodes i flexibles. També necessitarem boquilles llises, en concret millor si és d’acer inoxidable i de 6mm, ja que és la millor mida per a aconseguir els millors resultats.
6. Tèrmometre de cuina
Nosaltres farem els macarons amb un merengue italià . Hi ha diversos tipus de merengue, però els macarons es preparen amb l’italià o el francès. Per a preparar-los amb l’italià (com és el nostre cas) caldrà un termòmetre per a aconseguir una temperatura de 118º quan preparem l’almÃvar i aixà saber quan és el moment òptim per a abocar-lo a les clares. Més envant, però, penjaré l’altra recepta amb el merengue francès, que no necessita termòmetre.
El motiu pel qual prepar els macarons amb el merengue italià és perquè queden molt més fins, encara que és una mica més complicat de preparar que el francès.
7. Paper de forn
Paper de forn normal, del que venen al súper. El necessitarem per a abocar-hi la massa dels macarons i enfornar-los. Mai formeu els macarons directament a sobre de la safata de forn!!
8. Plantilla
Una plantilla és necessà ria quan encara no tenim gaire prà ctica fent macarons i, de moment, aquest és el nostre cas ;). Amb la plantilla aconseguirem que tots tenguin la mateixa mida (3,5 cm) i estiguin separats la mateixa distà ncia uns dels altres, cosa que serà òptima per a la cocció. Les col·locarem a sota del paper de forn i les retirarem abans d’enfornar.
Jo us he fet una plantilla que podeu imprimir: clicau a sobre amb el botó dret i seleccionau “guardar como…”. Les guardau al vostre ordinador i llavors la imprimiu a una impressora normal. Veureu que porten unes marques, això és perquè, una vegada impreses, les superposeu fins que coincideixin les marques i les ajunteu amb celo. Fà cil, no? Aquà les teniu:
9. Bols
Dos bols per  a poder treballar, per una banda, la mescla d’ametlla i sucre fi i, per l’altra, montar les clares.
10. Forn
Òbviament necessitarem un forn, i un forn que domineu i sapigueu que no us engana. Tots sabem que cada forn és un món i cadascú ha de conèixer el seu.
Altres capÃtols: