Estris per a fer macarons

Publicat dia 27 gener 2014 Postres i dolços
Estris per a fer macarons

Tal com us vaig avançar a la pàgina de Facebook, he preparat unes entrades per a que tots, i tots vol dir TOTS, poguem aprendre a fer Macarons. 🙂 Així, avui us porto el primer dels tres capítols que formaran l’aprenentatge d’aquests delicats dolços, on trobareu els estris necessaris per a preparar-los. A meitat de setmana publicaré els ingredients necessaris i a final de setmana una video-recepta amb el procés pas a pas per a fer els nostres primers macarons. Així, a final de setmana tindrem un petit manual amb tots els requisits per a preparar els nostres macarons amb èxit.  Què us pareix?

Per qui no ho sàpiga, els macarons són uns petits dolços associats a França, fets amb ametlla mòlta, sucre i clares d’ou, formats per dues peces unides per confitura, una ganache o diferents farcits, amb uns colors característics per a distingir-ne el gust. Tot un repte per a qui li agradi la rebosteria, com a mi. No us enganyaré, no és un dolç gens fàcil, sinó més aviat al contrari, un tant sofrit inclús pels més experts. Això sí, tota una satisfacció personal quan, per fi, surten perfectes i, sobretot, una gran satisfacció en posar-los en boca, mmm….

Què? Començam amb els estris necessaris? Són aquests:

1. Màquina per a montar clares

Una bona màquina per a montar clares és imprescindible. Us val una màquina com la de la foto, una thermomix si la teniu o una pastadora, però no val fer-ho a mà, ja que necessitam unes clares ben fermes.

2. Un tamisador de farina

Un tamisador de farina o, si no en teniu com en el meu cas, un colador fi ens anirà perfecte. Tamisar l’ametlla i el sucre fi és imprescindible per a obtenir els macarons. Sense aquest procés la superfície dels macarons quedaria rugosa i no, NO ES POT SALTAR AQUEST PROCÉS! Encara que en la majoria de pastissos jo me’l salto, en aquest cas no serà factible!

3. Una espàtula de silicona

Ens servirà per a fer “le macaronage“, que és com s’anomena a França el moviment característic per a barrejar la massa dels macarons.

4. Una balança de precisió

Importantíssima per pesar amb exactitud tots els ingredients. No només en aquesta recepta és imprescindible sinó que en general és sempre necessària en rebosteria, ja que els grams de cada ingredient han de ser exactes per a obtenir bons resultats en cada recepta.

5. Mànigues pastisseres i boquilles llises

Al meu gust, millor les d’usar i tirar, són més còmodes i flexibles. També necessitarem boquilles llises, en concret millor si és d’acer inoxidable i de 6mm, ja que és la millor mida per a aconseguir els millors resultats.

6. Tèrmometre de cuina

Nosaltres farem els macarons amb un merengue italià. Hi ha diversos tipus de merengue, però els macarons es preparen amb l’italià o el francès. Per a preparar-los amb l’italià (com és el nostre cas) caldrà un termòmetre per a aconseguir una temperatura de 118º quan preparem l’almívar i així saber quan és el moment òptim per a abocar-lo a les clares. Més envant, però, penjaré l’altra recepta amb el merengue francès, que no necessita termòmetre.

El motiu pel qual prepar els macarons amb el merengue italià és perquè queden molt més fins, encara que és una mica més complicat de preparar que el francès.

7. Paper de forn

Paper de forn normal, del que venen al súper. El necessitarem per a abocar-hi la massa dels macarons i enfornar-los. Mai formeu els macarons directament a sobre de la safata de forn!!

8. Plantilla

Una plantilla és necessària quan encara no tenim gaire pràctica fent macarons i, de moment, aquest és el nostre cas ;). Amb la plantilla aconseguirem que tots tenguin la mateixa mida (3,5 cm) i estiguin separats la mateixa distància uns dels altres, cosa que serà òptima per a la cocció. Les col·locarem a sota del paper de forn i les retirarem abans d’enfornar.

Jo us he fet una plantilla que podeu imprimir: clicau a sobre amb el botó dret i seleccionau “guardar como…”. Les guardau al vostre ordinador i llavors la imprimiu a una impressora normal. Veureu que porten unes marques, això és perquè, una vegada impreses, les superposeu fins que coincideixin les marques i les ajunteu amb celo. Fàcil, no? Aquí les teniu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Bols

Dos bols per  a poder treballar, per una banda, la mescla d’ametlla i sucre fi i, per l’altra, montar les clares.

10. Forn

Òbviament necessitarem un forn, i un forn que domineu i sapigueu que no us engana. Tots sabem que cada forn és un món i cadascú ha de conèixer el seu.

 

Altres capítols:

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta