[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WfcAnU2t-wU]
M’agrada llevar-me amb molta energia sabent que el sol ja és alt i comença a cremar, i saber que ja em puc oblidar del fred i de portar capes i capes d’abric. M’agrada tenir vagueria fins i tot per jeure i només tenir ganes de sortir a prendre unes canyes a una terrasseta. M’agrada pensar que s’acosten els primers cafès amb gel de la temporada, els bons tomà quets per fer un gustós trampó mallorquà i els sorbets tan refrescants de ma mare. M’agrada amagar tota la roba d’hivern i pensar que no tornaré a veure aquests abrics fins que s’acabi l’estiu, que les ganes de portar roba prima et fagin patir fred i anar a comprar vestidets fresquets. M’agrada que ja s’acostin les verbenes, les llargues nits d’amics i de rialles. M’agrada veure que l’escola s’acaba, que les flors floreixen i que tothom està content i amb les piles apujades al mà xim. M’agrada que canviin l’hora i veure que mica en mica cada dia s’allarga i s’acosten els dies de platja.
M’encanta aquest sol, el bon ambient i les bones companyies.
Eeeiiii!!! Que ja és primavera!!!!!!!
Què necessitam?
Per 4 persones:
- 225g d’espà rrecs prims frescs
- 175g de mongetes tendres
- 175g de carbassó
- 225g de pèsols
- 1 ceba picada
- 1 gra d’all
- 400g d’arròs
- 1.6 litres de brou de verdues
- 50g de mantequilla
- parmesÃ
- sal i pebre bò
Per on començam?
1_Tallem els espà rrecs, les mongetes i el carbassó en trossos d’uns 2.5 cm.
2_Posem 2 cullerades d’oli d’oliva en una paella i saltegem els trossos d’espà rrecs, les mongetes, el carbassó i els pèsols uns 3-4 minuts, fins que comencin a estar tendres. Els reservem.
3_En una olla, posem una mica d’oli d’oliva i hi posem la ceba picada i la sofregim uns 3 minuts, llavors hi incorporem l’all picat i ho remenem durant 1 minut més. Llavors, posem l’arròs i baixem una mica el foc. Barregem l’arròs durant uns 2 minuts fins que els grans estiguin transparents.
4_Anem afegint de forma gradual el brou calent (és important que estigui calent perquè no s’ha de tallar la cocció). Hem de posar una cullerada de brou i moure tot el temps l’arròs fins que s’hagi begut tot el brou. Llavors tornem a posar una cullerada de brou, i aixà successivament. És molt important no deixar de remenar. Aquest procés durarà uns 20 minuts.
5_Quan quedin 2 cullerades de brou per posar, afegim la verdura que havÃem reservat. Incorporem les dues cullerades de brou i seguim remenant. Després hi posem la mantequilla i el parmesà ratllat. Ho retirem del foc i ho sevim immediatament.