Tagliatelle mariners

Publicat dia 13 abril 2013 Pasta
Tagliatelle mariners

Quins dies tan meravellosos que fa últimament!!! No us venen ganes de sortir al carrer a passejar i cridar?: Bon dia món!!!

No és cap secret que el meu cos funciona amb el sol. El sol surt: na Guida es lleva. El sol es pon: na Guida acaba les piles. I les acabo tant que a l’hivern, per exemple, quan són les 7 de la tarda ja no sóc capaç de fer més feina o estudiar. És per això que quan tenim tanta sort de poder disfrutar tants dies seguits de bon temps, sol i altes temperatures, irradio energia per tots costats!

Aquests sentiments d’optimisme i aquestes estones de sol em vénen associades inevitablement als diumenges a casa, al costat de la piscina, amb un sol que encara no pica però que notes que hi és, però sobretot a les paelles i arrossos dels diumenges que fa ma mare. Ella n’és experta en arròs negre, li queda fantàstic!

Per això em rebel·lo i dic que: mentre no pugui gaudir de les paelles de diumenge de ma mare no penso renunciar a cap d’aquestes coses: sol, energia i sobretot bon menjar! Perquè mira que és fàcil poder gaudir d’un bon àpat amb ben poc pressupost . Espero i desitjo que feu aquest plat perquè, de veritat, que quedareu encantats, i sobretot que el gaudiu al sol i amb molt bona companyia! 🙂

*Tot i això, mamà, saps que els teus arrossos no fan ni ombra a aquests tagliatelle 😉

Què necessitam?

Per a dues persones:

  • 200g de tagliatelle de tinta de calamar
  • 6 gambes fesques
  • 1 punta (menys d’1/4) d’avecrem de peix
  • 200ml de nata
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de salsa de tomàtiga
  • oli d’oliva, sal i prebe bò

Per on començam?

1_El que farem primer és pelar les gambes. Els hi traurem el cap i el reservarem, les pelarem i els hi traiem el fil que tenen a dintre, ajudant-nos d’un ganivet. Punxem les gambes en un pal per a fer les broquetes i ho reservem.

2_Pelem la ceba i la piquem a trossets ben petits. Posem oli a la paella i quan sigui calent hi tirem els 6 caps de gamba que hem reservat. Els hi donem dues voltes i hi tirem la ceba. Ho posem a foc lent perquè se’ns cogui a poc a poc i no se’ns cremi i hi posem sal i pebre bò.

3_Quan veiem que la ceba ja és transparent i ben tendra traiem els 6 caps de gamba de dins la paella i ja els poden tirar perquè no ens necessitarem més. Esmicolem dins la paella la punta de pastilla d’avecrem. Ara és l’hora de tirar-hi la cullerada de salsa de tomàtiga i els 200ml de nata. La salsa ja estarà feta, només hem de deixar que redueixi uns 15 minuts a foc lent i removem de tant en tant perquè no s’enganxi ni es cremi.

4_Aprofitem aquests 15 minuts que ha de reduir la salsa per a coure la pasta. Posem aigua al foc amb sal i un raig d’oli (i jo sempre hi poso un all partit) i els bullim tal com ens indica el paquet de pasta.

5_Només ens queda preparar les broquetes de gamba que ja tenim fetes i hem reservat anteriorment. Posem al foc una planxa amb una mica d’oli i posem les broquetes a daurar a banda i banda i llestos!

Finalment muntem el plat i a menjaaar!

Receptes similars: Pasta

Lasanya freda

Publicat dia 20 març 2013

Aquí ve el sol! [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U6tV11acSRk] Aquell sol que comença a treure el cap les primeres hores del matí i que comença a cremar aquelles estonetes de migdia, aquells arbres que comencen a florir i tenen un color diferent, aquelles estonetes…

Llegeix-ne més

Blogs contra la fam: Nius amb sardines

Publicat dia 30 novembre 2012

Gran recapte del Banc d’Aliments 2012 Avui és un dia important per totes les persones. Avui, 30 de Novembre, i demà, 1 de Desembre, es porta a terme a Barcelona el Gran Recaptre d’Aliments per part del Banc d’Aliments. Es tracta…

Llegeix-ne més

Comenta