Mongetes amb gambes i cloïsses

Publicat dia 16 març 2014 Sopes i Llegums
Mongetes amb gambes i cloïsses

Quan la meva padrina Catalina ve a casa meva sempre es queda perplexa i amb uns ulls ben badats. El fet que tenguem les parets nues sense cap quadre, una sala sense una vitrina amb la seva respectiva vaixella o la televisió al costat d’un test reciclat fet per jo mateixa, sense la seva randa a sota, crec que la deixa una mica intrigada. No m’ho ha dit mai clarament, però la seva clara reflexa perfectament que li sembla que tenim la casa a mig decorar. Pobreta… si intent posar-me al seu lloc i imaginar-me el seu raonament no m’estranyen els seus pensaments… “Què dimonis deu haver après aquests 5 anys de carrera?”

El màxim escàndol, però, i el que sí que puc confirmar clarament, està en veure aquell sofà tan blanc de pell que tenim, coronat amb una taula feta amb un palet! On s’ha vist mai això… en lloc de tenir una bona camilla!

Per la meva tranquil·litat, però, la seva credibilitat en mi es va tornar a restablir en veure’m posar en remull unes mongetes blanques. “Que les bulliràs tu?” i, en escoltar la meva resposta afirmativa, els seus ulls comencen a tornar-se a lloc i una rialla es dibuixa a la seva cara. I jo mateixa pens: On hi hagi unes bones mongetes, que es llevi una bona camilla 😉

Què necessitam?

Per a 4 persones:

  • 1/2 kg de mongetes blanques
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 1 tomàtiga madura ratllada
  • 300g de cloïsses
  • 250g de gambes pelades
  • aigua
  • oli d’oliva, sal i julivert.

Per on començam?

1_El dia abans posam les mongetes en remull amb aigua freda a dins un bol. Al matí, ccanviam l’aigua i les posam a coure a una olla, seguint les indicacions del fabricant. El temps variarà segons si les cuinau amb una olla exprès o amb una de convencional. Les cuinam fins que siguin ben cuites.

2_Posam les cloïsses a un bol amb aigua, perquè perdin l’arena que puguin tenir. Per altra banda picam ben fi els alls i la ceba.

3_Posam a una olla o a una greixonera un raig d’oli d’oliva i hi abocam la ceba picada. La cuinam bé fins que sigui ben tendra i llavors hi afegim la tomàtiga ratllada i els alls i deixam que es sofregeixi bé, uns 10 minuts. Afegim sal al gust.

4_Tot seguit afegim les gambes pelades i les cloïsses i barregem bé. Quan estiguin cuites afegim les mongetes que ja tendrem cuites i ho cobrim d’aigua (només cobrir, perquè pensau que les mongetes ja no beuran aigua, ja estan cuites). Ho tapam, rectificam de sal i deixam que agafi el bull i, una vegada ja bulli, ho deixam uns 5-10 minuts. Al darrer moment incorporam una mica de julivert picat.

Notes: serviu immediatament. El plat lluïrà molt més amb uns plats grans i sense moltes floritures (igual que el meu pis 😉 ). El que veieu a la fotografia és un plat de Can Damià Manacor  (https://www.facebook.com/pages/candamiamanacor/138932966171196?fref=ts)

Receptes similars: Sopes i Llegums

Fideus de roter

Publicat dia 2 març 2014

Treballar a 6Tec és un regal. Tot són rialles, bon ambient i grans persones que es mereixen una entrada a part en aquest blog. El que avui us vull explicar és que quan un dels 6 Tècnics, en Mateu Flaquer,…

Llegeix-ne més

Sopa d’all

Publicat dia 8 febrer 2014

M’agrada pensar que la vida consisteix en passar seqüències de cicles, períodes de temps on predominen una sèrie d’esdeveniments fins a arribar a un punt on, casualment, tornam a reproduir-los amb el mateix ordre. Aquest any tornen a portar-se els…

Llegeix-ne més

Comenta