Quan era petita i em preguntaven quin era el meu plat preferit, sempre contestava: pasta!
I quin plat de pasta? Doncs han anat canviat al llarg dels anys. I Ă©s que podriem dir que la pasta Ă©s l’ingredient mĂ©s versĂ til que trobarem dins la cuina. Combina amb gairabĂ© tot, des de verdures i formatge fins a carn i peix. És igual de bona servida amb una salsa simple i econòmica com amb una extravagant i luxosa. A mĂ©s, la podem preparar com a plat principal, com a entrant o com a ensalada.
Avui serĂ un plat molt senzill de fer i diferent, que Ă©s molt original, i tan tan senzill de fer que no hi ha excusa per a fer un plat de pasta diferent.
Què necessitam?
Per a 4 persones:
- 25g de pa ratllat
- 350g de nous trossejades
- 2 grans d’all
- 4 cullerades de llet
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- 85g de formatge fresc o crema de formatge (jo he utilitzat crema de formatge)
- 150ml de nata lĂquida
- 400g de tagliatelle
- sal i pebre bò
Per on començam?
1_Disposar en un morter el pa ratllat, les nous, els alls, la llet, l’oli i el formatge, i ho picam bĂ© fins a obtenir una past
a homogènia (a mi m’agrada que hi hagi trossos de nous). TambĂ© es pot triturar amb el robot de cuina.
2_Llavors, incorporar la nata per a que la consistencia de la salsa sigui espessa. Posar-hi sal i pebre bò.
3_Bollir la pasta fins que estigui al dente.
4_EscĂłrrer la pasta i disposar-la en una font, on hi abocarem la salsa per sobre. S’ha de mesclar bĂ© i servir de seguida.