Us en recordeu que abans d’ahir afontava un gran dia perquè ahir començava les classes? Doncs sembla que els donuts van funcionar, perquè ahir només vaig anar dues hores a la universitat!
SÃ, ens van evaquar per la neu, tant ahir com avui, que no hi ha hagut classes. Però quina neu? No ha caigut ni un floc de neu a Barcelona! Però això és el de menys.
El que compta és que avui no he tengut classes i he aprofitat per cuinar. Amb aquest fred que fa no és qüestió de voltar gaire, i el que millor va per a combatre el fred és una bona sopa calenta.
De sopa de ceba no n’havia menjat mai jo, encara que sempre m’havia fet ganes. I el cap de setmana passat, que vam anar a Andorra la vam provar (es veu que és un plat tÃpic de França). Va ser molt bona, sobretot amb la neu que queia a fora, i em vaig prometre a mi mateixa que la faria, i quin millor dia que avui!
Idò sÃ, avui amb aquest fred hem dinat de sopa de ceba gratinada!
Què necessitam?
- 30g de mantequilla
- 2 cebes
- 1 litre de brou de pollastre
- llesques de pa o barra del dia anterior
- formatge per a gratinar
- sal i pebre bò
Per on començam?
1_Primer posem la mantequilla a foc lent per a que es desfaci.
2_Tallem les cebes en juliana, fines. Després les posem amb la mantequilla i deixem que cogui. Haurem de remenar constantment perquè les cebes no s’han d’enrossir, només han de quedar transparents. Tot a foc mig, mai a foc molt fort.
3_Quan la ceba ja sigui transparent hi posem la sal i el pebre bò. Introduïm després el litre de brou i deixem que cogui uns 30-35 minuts.
4_Finalment torrem les llesques de pa, posem la sopa a unes cassoles que puguin anar al forn, i hi posem les llesques de pa torrades al damunt. Per acabar, hi col·loquem a sobre el formatge ratllat i ho posem a gratinar al forn uns 10 minuts i… llesta aquesta sopa calenteta!