Penne a la gorgonzola

Publicat dia 14 febrer 2012 Pasta
Penne a la gorgonzola

Us agrada el formatge? Segurament hi ha gent que té claríssim que sí, i gent que té claríssim que no. I és que sovint amb el formatge passa que, o t’agrada molt, t’encanta i en menjaríes amb tot i fins i tot sol; i en d’altres casos que ni el pots olorar. Conec casos de tots dos tipus, i tots dos ben propers.

La meva mare menjaria formatge sol, li encanta, tant si és curat, semicurat, blau…. Fins i tot a vegades a l’estiu, recordo que l’hem enviada a sopar a fora al jardí perquè la olor del formatge era insoportable; i ella consent anar a sopar a fora per menjar-se’l. Això és que t’agradi el formatge!! Per altra banda tenim a la seva mare, la meva padrina, que ni el pot olorar. De fet, fins fa ben poc no aconseguia fer-nos pizza per dinar, i això que estem parlant de havarti o formatges que no fan gaire olor. Ella quan en un sopar hi ha formatge… uff, no el pot ni tenir a la vora!

Tot són gustos, i a mi el formatge m’agrada només fos. Sí, és una mica raro però és així. Em puc menjar una pizza de formatges, m’agrada la fondue, i la salsa de formatges. Ara bé, si em posen sobre la taula formatges…. tiraré cap a la mozzarella, havarti…. Formatges que a la gent que li agrada de debò, creu que no tenen gust de res.

El plat que avui us presento és fruit de la falta de temps i de matèria prima. I és que… en 3 dies ens n’anem a Mallorca, a passar uns bons dies i a carregar la maleta de provisions! 🙂 Per això els dies previs intentem “sobreviure” d’alguna manera…. menjars ràpids, fàcils, barats i sense gaires complicacions. Anar a comprar fa una mica de mandra, les carns no són tan bones com les que portem…. I a més no tenim “coixinets” per si ens fa mandra cuinar… Això vol dir que cal fer el dinar i el sopar cada dia, i a vegades se t’acaben les idees, i en aquests casos els plats “pasta” són els estrella. Aquí en teniu una prova!

Què necessitam?

Per 4 persones:

  • 400g de penne (o altra tipus de pasta)
  • 200g de forgonzola
  • 200ml de nata espessa
  • 1 ceba (opcional)
  • sal i pebre bò

Per on començam?

1_Primer posem a bollir la pasta i la deixem coure fins que estigui al dente.

2_Mentrestant, piquem la ceba ben petita i la posem a dorar en una paella. La ceba és opcional, però dóna molt bon gust al plat. El dia que aneu més apurats però, podeu prescindir d’ella.

3_Quan la ceba ja estigui ben doradeta, hi afegim la gorgonzola a daus, i baixem el foc per a que el formatge es fongui però no es cremi.

4_Quan el formatge ja estigui fos, hi incorporem la nata lentament. Hi posem sal i pebre bò i deixem que cogui, remenant, fins que s’hagi espessit una mica. Es pot afegir més nata si la salsa quedés massa espessa.

5_Finalment escurrim bé la pasta, la col·loquem al plat i hi tirem la salsa per sobre.

Receptes similars: Pasta

Tagliatelle mariners

Publicat dia 13 abril 2013

Quins dies tan meravellosos que fa últimament!!! No us venen ganes de sortir al carrer a passejar i cridar?: Bon dia món!!! No és cap secret que el meu cos funciona amb el sol. El sol surt: na Guida es lleva….

Llegeix-ne més

Lasanya freda

Publicat dia 20 març 2013

Aquí ve el sol! [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U6tV11acSRk] Aquell sol que comença a treure el cap les primeres hores del matí i que comença a cremar aquelles estonetes de migdia, aquells arbres que comencen a florir i tenen un color diferent, aquelles estonetes…

Llegeix-ne més

Comenta