Canelons de tonyina

Publicat dia 19 octubre 2012 Pasta
Canelons de tonyina

Cuina per estudiants

Qui ha dit que els estudiants no puguin menjar un plat com cal? Qui és que diu que menjar bé comporta invertir temps a la cuina? Qui és que diu que els plats tradicionals queden a les cuines de les mamàs i padrines?

Aquests són uns tòpics que queden aixafats després de presentar-vos aquests canelons.  Si alguna vegada havíeu sentit a dir que els canelons porten molta feina i elaboració, a partir d’ara podreu demostrar que, qui pensava això s’equivocava completament.

Aquests canelons corroboren que els estudiants SÍ que podem gaudir d’un bon plat amb molt poca inversió de temps. Ja fa temps que els faig aquí a Barcelona, i un dia que ma mare feia canelons a casa i em deia: “ai! quina feinada!”, li vaig proposar de fer-los amb tonyina, que jo els feia i eren molt bons. Ella, una mica dubtosa, em va dir que els provaríem de fer però només amb la meitat dels canelons previstos, que la resta serien de carn i a tir segur. Quan va ser l’hora de la prova de foc, tothom va repetir de canelons, però de canelons de tonyinaaa!!!! 😉

Us animo a que els proveu de fer, tant si sou estudiants com no, i amb poc més de mitja horeta veureu que estan llestos!

 

Què necessitam?

Per 12 canelons:

  • 12 plaques de canelons precuinats
  • 3 llaunes de tonyina de les petites
  • 3 ous
  • una mica de salsa de tomàtiga
  • salsa beixamel (jo he fet trampa i l’he comprada feta, per falta de temps i comoditat)
  • formatge
  • sal i pebre bò

Per on començam?

1_Primer de tot posem els ous a bullir, perquè els necessitem durs. També posem en aigua calenta les plaques de canelons, que han d’estar en remull durant uns 20 minuts.

2_Mentre esperem les plaques i els ous, en un bol posem les tres llaunes de tonyina una mica xafada. Quan els ous estiguin els tallem a daus petits i els incorporem amb la tonyina. Afegim una mica de salsa de tomàtiga perquè es lligui tot i hi posem sal i pebre bò al gust.

3_Posem les plaques de canelons a sobre un drap i repartim el farcit per sobre de cada placa. Enrotllem els canelons un per un i els col·loquem a una safata apta per anar al forn. Quan estiguin col·locats aboquem per sobre la salsa beixamel i una mica de formatge ratllat.

4_Ho posem al forn a uns 180º durant uns 15-20 minuts. Durant aquest temps freguem i netegem tot el que hem embrutat i au, llestos!

Receptes similars: Pasta

Tagliatelle mariners

Publicat dia 13 abril 2013

Quins dies tan meravellosos que fa últimament!!! No us venen ganes de sortir al carrer a passejar i cridar?: Bon dia món!!! No és cap secret que el meu cos funciona amb el sol. El sol surt: na Guida es lleva….

Llegeix-ne més

Lasanya freda

Publicat dia 20 març 2013

Aquí ve el sol! [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U6tV11acSRk] Aquell sol que comença a treure el cap les primeres hores del matí i que comença a cremar aquelles estonetes de migdia, aquells arbres que comencen a florir i tenen un color diferent, aquelles estonetes…

Llegeix-ne més

Comenta