Ja torno a ser aquÃ!!! Per fi ja estic instal·lada a Mallorcaaa!!! Ha estat un mes de Juliol molt atrafegat, anant a totes hores cap aquà i cap allà però finalment ja tenim el nou pis enllestit!
Aquest dissabte passat va ser Santa Guida, i per no perdre el costum de celebració i aprofitant per donar la benvinguda a la nova llar, vaig decidir fer un brunch. Sà sÃ, aquest esmorzar que s’ha posat tant de moda últimament i que no deixa indiferent a ningú.
Ja que el brunch va ser tot un èxit, no vull deixar d’explicar-vos els requisits que hi ha d’haver en aquest tipus d’esmorzar, les meves versions i també la meva experiència.  Us explico que bà sicament per a triomfar en un brunch no ha de faltar:
1- El pa: no han de mancar diferents tipus de pans. Jo vaig optar per encomanar un pa integral bonÃssim a na Cati, la mare d’en Tomeu (que per cert va triomfar!), comprar una bossa de torrades i anar a cercar del forn và ries xapates i panets petits ben calentons.
2- Els lÃquids: una bona cafetera plena de cafè ben calent, sucs de diferents tipus (en el meu cas n’hi havia de taronja, préssec i pinya), llet (podeu servir-la freda, calenta o del temps, encara que jo us recomano del temps perquè no hagueu d’estar pendents d’anar a escalfar llet, segur que els vostres convidats us perdonen aquest petit detall 😉 ),  i sobretot que no falti aigua ben fresqueta!!
3- Dolç: croissants, croissants de xocolata, napolitanes, galetes, minimuffins… Tot val!!! Jo vaig optar per la facilitat i vaig comprar els croissants al forn i el dia abans vaig deixar preparats els minimuffins i les galetes, que són receptes que ja han estat publicades al blog. Si feu click (aquÃ) trobareu la recepta dels muffins (encara que en aquest cas vaig estalviar-me la poma i vaig afegir cacau en pols a la meitat de la massa) i si feu click (aquÃ) trobareu la recepta de les cookies. Teniu en compte que val més que els dolços siguin de mida petita, aixà hi haurà prou espai a l’estomac per a provar-ho tot! 🙂
4- Fruita: sobretot del temps! Raïm, meló, sÃndria… ben talladeta i que faci planta, aixà als convidats no els fa mandra menjar-ne!
5- Embotits: pernil dolç, pernil salat, formatges… El que més us agradi! Al brunch de Santa Guida hi havia tres tipus de formatges: formatge de cabra, formatge mahonès i formatge semicurat.
6- Salat: ous remenats amb bacon i salsitxes!!
7- Diversos tipus de confitures (de préssec, d’albercoc (feta de ma mare bonÃssima!), de pruna…) mel, varis tipus de patés, iogurs, nutella… En aquest punt podeu afegir-hi el que més us agradi o treure el que no us vingui de gust.
8- Bà sics: mantega, sal, sucre, oli, pebre bò i tomà quets.
9- Còctel: és tradicional el Bloody Mary, però nosaltres vam brincar amb cava 🙂
I l’últim punt i no per això menys important: la presentació!!! Cuideu la prensentació perquè és importantÃssim i perquè us divertireu. Jo vaig triar dos colors: blanc i rosa. Estovalles blanques, servilletes roses, plats roses, safates blanques i safates roses, tasses roses… Us ho assegur-ho, us divertireu! 😉
Ahh!! I sobretot rodegeu-vos de bona companyia!