Nit de cap d’any

Publicat dia 3 gener 2014 Vivències
Nit de cap d'any

Com ha estat la vostra entrada a l’any 2014? Esper que molt bona! Avui vull saber coses de vosaltres, com vau passar la nit de cap d’any? Acompanyats amb bona companyia? Vau fer vosaltres mateixos el sopar, el vau encomanar o vau anar a sopar a fora?

Jo us explicaré que nosaltres vam sopar a casa, al pis, acompanyats de dos bons amics i amb un sopar de luxe que vaig preparar amb molta ajuda. Preparar un sopar de nadal o cap d’any no és gens difícil, i menys si t’organitzes amb temps i tens les idees clares.

Primer us parlaré de la taula. Com ja sabeu els lectors habituals, sóc una persona perfeccionista i que m’encanta organitzar, pensar en els detalls i fer manualitats. Per a l’ocasió vaig pensar en unes estovalles blanques i senzilles (que em va confeccionar la Padrina Antònia amb molta il·lusió) per a després a sobre poder posar-hi color. Una tela de tul de color morat va ser l’encarregada de fer el “camí de taula”, amb uns plats i torca-boques a joc i els coberts i copes pertinents.

 

Unes etiquetes amb el nom per a que cadascú tingués un lloc a la taula no podien faltar. Tan senzill com imprimir les etiquetes gratuïtes que ens regalen els “mr wonderful” aquí i on també vaig trobar un descarregable per a escriure el menú. Vaig pensar que seria bona idea confeccionar una targeta per a recordar que els mòbils no són benvinguts a taula 😉

Però, sense cap dubte, l’estrella de la taula va ser el centre. Com ja us vaig ensenyar al facebook la nostra taula va estar presidida per unes hortalisses que, amb una mica de manya i temps es van convertir en un preciós centre de taula. De la mà de na Su de Webos Fritos, la idea de fer centres amb aliments em va semblar meravellosa així que no ho vaig dubtar. Tan sols amb un plat bonic, dos carabassons, dues albergínies ratllades i dues cebes amb unes candeles de colors podem aconseguir una preciositat com aquesta:

Quant al menú, com heu pogut observar abans, va consistir amb uns entrants de peix i marisc i un plat principal de carn, seguit per un postre. Els entrants van ser:

  • uns montaditos mariners, amb gambes, surimi, ou, maionesa i tonyina.
  • un pastís de salmó i lluç, compost per una cobertura de salmó fumat i una ensaladilla que portava lluç, gambes, ou, ceba tendra i maionesa.
  • croquetes de gambes delicioses
  • paté d’albergínia i tonyina

El plat principal va ser un rodó de vedella amb cansalada (o panxeta en mallorquí) acompanyat de patates al forn i una salsa.

I el postre, o millor dit, el súper postre que prometo que publicaré algun dia, un triple pecat de xocolata, format per un pa de pessic de xocolata, una mousse de xocolata i una cobertura de xocolata.

Ara vull saber de vosaltres, com us va anar? 🙂

Receptes similars: Vivències

Benvinguts a un nou projecte

Publicat dia 5 agost 2013

  El dia 1 d’abril d’aquest mateix any vaig rebre un correu electrònic que canviaria la vida d’aquest blog i que em faria omplir-me d’alegria i de satisfacció. Sense esperar-m’ho gens ni una mica la feina feta durant aquest temps…

Llegeix-ne més

Brunch

Publicat dia 24 juliol 2013

Ja torno a ser aquí!!! Per fi ja estic instal·lada a Mallorcaaa!!! Ha estat un mes de Juliol molt atrafegat, anant a totes hores cap aquí i cap allà però finalment ja tenim el nou pis enllestit! Aquest dissabte passat…

Llegeix-ne més

Comenta