Tallarins de carabassó amb pesto vermell

Publicat dia 2 setembre 2013 Verdures
Tallarins de carabassó amb pesto vermell

Aquí, qui no corre vola, i el mes d’agost ha volat!

Gairebé no he tingut temps d’adonar-me que estavem a l’estiu… I ja ens l’han robat! Sóc l’única amb aquesta sensació? 🙁

El setembre ja és aquí per recordar-nos que la rutina ja arribat per quedar-se i que les vacances s’han acabat, però  també està ple de nous propòsits amb boníssimes intencions. És el mes d’afrontar les noves rutines amb il·lusió, amb les agendes amb les pàgines en blanc a punt per començar un curs que agafarem amb moltes ganes. És el mes de la planificació i l’organització, el mes on tot sembla possible. És el mes del canvi d’armari o vestidor, el mes on traurem la roba que vam emmagatzemar fa uns mesos amb moltes ganes i que ara rescatarem amb molta estima per abrigar-nos en aquestes nits que ja comencen a refrescar.

Per mi és un mes amb molta nostàlgia, que em recorda molt dolçament les ganes amb que afrontava l’inici del nou curs que arribava. Nem a agafar-lo amb les mateixes ganes, no? Clar que sí! I per això, no deixarem de preparar receptes fresquetes perquè encara ens queden piles per gaudir del temps tan agradable que fa!

 

Què necessitam?

Per a dues persones:

  • 1 carabassó
  • 1 tomàtiga madura i gran
  • 5-8 nous
  • formatge tendre
  • sal, oli

Per on començam?

1_Netegem el carabassó i el tallem a trinxes de mig centímetre per mig centímetre. Posem una olla al foc amb aigua i quan aquesta bulli hi tirem el carabassó tallat amb una mica de sal. Ho deixem coure fins que estigui al punt, tenint en compte que el carabassó no ha d’estar massa cuit, sinó que val més que estigui “al dente”. Ho traiem de l’aigua i ho passem per aigua freda. Ho deixem refredar.

2_Mentrestant preparem el pesto. Agafem la tomàtiga i la tallem a daus petits. Ara agafem un morter i hi aboquem la meitat dels daus de tomàtiga, les nous, un raig generós d’oli i sal al gust i ho xafem ben xafat. Quan la textura ens agradi acabem d’abocar la resta dels daus de tomàtiga i també el formatge tendre que haurem tallat a daus.

3_Només ens queda muntar el plat: Posem la ració de tallarins de carbassó al plat i hi tirem el pesto que hem preparat a sobre.

Boníssim i refrescant! perfecte per acompanyar una carn a la planxa!

 

Receptes similars: Verdures

Vichyssoise

Publicat dia 18 setembre 2013

Diuen que les primeres impressions són les que compten, però, pel bé de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre vàlida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema…

Llegeix-ne més

Timbal de verdures i formatge

Publicat dia 14 març 2013

“No es pot cuinar bé si no s’hi posa el cor, ja que, per sobre de tot es tracta que regnin al voltant de la taula sentiments d’amistat i de fraternitat” Fernand Point. Tot i que pugueu arribar a pensar…

Llegeix-ne més

Comenta