Vichyssoise

Publicat dia 18 setembre 2013 Verdures
Vichyssoise

Diuen que les primeres impressions són les que compten, però, pel bé de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre vàlida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema de porros” i… vaja, no és que amb aquesta carta de presentació una se n’enamori amb facilitat. Quan t’introdueixen que el seu cognom és Vichyssoise, vulguis o no, la cosa canvia. Ja en fa uns quants anys d’aquesta presentació oficial, però els llaços van començar a sorgir quan, definitivament, la vaig provar.

Freda, calenta o teba, però sempre exquisita. Pots presentar-la a la família, amics o coneguts, és tan versàtil i amigable que s’adapta a qualsevol situació. Que encara no us l’havien presentat mai? Si és que no, tenc el privilegi de fer-ho:

Aquí la teniu, la Vichyssoise!

Què necessitam?

  • 300g de porros (només la part blanca)
  • 700ml d’aigua
  • 50g de mantequilla
  • oli d’oliva
  • 250g de patata
  • sal, pebre bò i nou moscada
  • 200ml de nata

Per on començam?

1_Netejam i tallam els porros a trossos petits i els posem en una olla amb tres cullerades d’oli i els 50g de mantequilla i deixem que cogui a foc lent fins que el porro estigui ben tendre, aproximadament uns 10-15 minuts.

2_Afegim la patata tallada a trossos, la sal, el pebre bò  i l’aigua, pugem el foc i deixem que bulli uns 20 minuts, fins que la patata estigui totalment cuita. Ho triturem tot amb el túrmix.

3_Passat aquest temps afegim la nata i la nou moscada i deixem que cogui uns 3 minuts més, mentres anem removent.

Llest! Es pot servir calenta o freda, al vostre gust!

 

Receptes similars: Verdures

Tallarins de carabassó amb pesto vermell

Publicat dia 2 setembre 2013

Aquí, qui no corre vola, i el mes d’agost ha volat! Gairebé no he tingut temps d’adonar-me que estavem a l’estiu… I ja ens l’han robat! Sóc l’única amb aquesta sensació? 🙁 El setembre ja és aquí per recordar-nos que…

Llegeix-ne més

Timbal de verdures i formatge

Publicat dia 14 març 2013

“No es pot cuinar bé si no s’hi posa el cor, ja que, per sobre de tot es tracta que regnin al voltant de la taula sentiments d’amistat i de fraternitat” Fernand Point. Tot i que pugueu arribar a pensar…

Llegeix-ne més

Comenta