Diuen que les primeres impressions són les que compten, però, pel bé de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre vàlida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema de porros” i… vaja, no és que amb aquesta carta de presentació una se n’enamori amb facilitat. Quan t’introdueixen que el seu cognom és Vichyssoise, vulguis o no, la cosa canvia. Ja en fa uns quants anys d’aquesta presentació oficial, però els llaços van començar a sorgir quan, definitivament, la vaig provar.
Freda, calenta o teba, però sempre exquisita. Pots presentar-la a la família, amics o coneguts, és tan versàtil i amigable que s’adapta a qualsevol situació. Que encara no us l’havien presentat mai? Si és que no, tenc el privilegi de fer-ho:
Aquí la teniu, la Vichyssoise!
Què necessitam?
- 300g de porros (només la part blanca)
- 700ml d’aigua
- 50g de mantequilla
- oli d’oliva
- 250g de patata
- sal, pebre bò i nou moscada
- 200ml de nata
Per on començam?
1_Netejam i tallam els porros a trossos petits i els posem en una olla amb tres cullerades d’oli i els 50g de mantequilla i deixem que cogui a foc lent fins que el porro estigui ben tendre, aproximadament uns 10-15 minuts.
2_Afegim la patata tallada a trossos, la sal, el pebre bò i l’aigua, pugem el foc i deixem que bulli uns 20 minuts, fins que la patata estigui totalment cuita. Ho triturem tot amb el túrmix.
3_Passat aquest temps afegim la nata i la nou moscada i deixem que cogui uns 3 minuts més, mentres anem removent.
Llest! Es pot servir calenta o freda, al vostre gust!