Avui…. el PA!!
El pa és un aliment que per si sol no m’entusiasma. Mai he estat de menjar pa sol o amb plats que no sigui imprescindible. Tot el contrari de la meva padrina, una d’elles, que menja moltÃssim pa, amb tot i sempre; però aquesta serà una altra entrada del bloc que tinc pensada per a més endavant.
Aquests panets estan inspirats en un restaurant de Barcelona, que vam anar amb els pares i la germana de’n Tomeu. Al principi, quan ells van proposar d’entrar en aquell restaurant vaig pensar: aiai, on hem entrat, que aquà ens fiblaran i passarem una gana…. Però no va ser aixÃ, més aviat tot el contrari.
El restaurant es diu 111 (centonze ) i s’hi menja molt bé. Als migdies fan un menú assequible de preu, i pots triar entre dos primers i dos segons, i després també el postre. Si podeu aneu-hi, està en plenes Rambles de Barcelona.
Doncs d’aperitiu et porten uns panets, en aquest cas eren de ceba i formatge i uns altres de fruits secs, i els serveixen amb mantequilla molt bona.
Els que he fet jo són de bacó i formatge i són molt bons. Atipen bastant, aixà que si són per picar amb un panet per comensal ja n’hi ha prou.
Què necessitam?
- 300g de farina
- 1 sobre de llevat en pols (tipus Royal)
- 200 ml de llet
- 2 rovells d’ou
- 80g d’emmental ratllat
- 50g de bacó
- 50g de mantequilla
- oli d’oliva
- sal i pebre bò al gust
Per on començam?
1_Escalfar el forn a 200º
2_Tallar el bacó a daus petits.
3_Fondre la mantequilla i deixar-la refredar. Quan ja no sigui calenta, barrejar-la amb els rovells d’ou.
4_En un bol, posar-hi la farina i el llevat i incorporar-hi la barreja anterior, el bacó i el formatge.
5_Pastar-ho fins a obtenir una massa uniforme.
6_Agafar petites porcions de pasta i donar-li la forma de panets. Untar amb oli la safata del forn i col·locar-los a sobre.
7_Coure al forn durant uns 15 min aproximadament.