Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014 Carn i peix. Pans i coques
Hamburgueses de vedella i foie

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, és màgica, el dia de reis encara ho és més. Per a mi era, i segurament per molts nens és, el millor dia de l’any.

Un dia festiu, amb tots els començos tancats, on estar-se a casa és el millor dels plans. Un dia per a jugar amb tots els regals que els Reis d’Orient ens han portat de tan lluny, perquè hem estat els millors nens del món i ens ho mereixem tot. Un dia per a no treure’s el pijama i jugar i jugar i jugar… Un dia per a montar les casetes de pepes, posar piles als monstres de joguina o col·locar les pecetes que formaran el Falcó Mil·lenari de Lego d’Star Wars.

Com que jo ja sabia que els Senyors Reis d’Orient no em portarien joguines amb les quals em podria entretenir tot el dia, vaig ser previsora i m’he permès entretenir-me a la cuina. Fent honor a aquest gran dia, me l’he passat en pijama i he preparat aquesta delícia d’hamburguesa de foie i vedella, amb uns panets casolans d’hamburguesa (sí, també els he fet jo! Són molt fàcils i mai n’haureu menjats com aquests!). Preparar hamburgueses a casa és molt fàcil i les podeu condimentar al vostre gust, podeu fer-les de la mida que vulgueu (personalitzades per a cada persona) o inclús mesclar els tipus i quantitats de carn que més us agradin, us ho recoman!

Què necessitam?

Per a 8-9 panets:

 • 1 ou batut
 • 10g de llevadura prensada fresca
 • 150g de llet sencera
 • 125g d’aigua tèbia
 • 25ml d’oli d’oliva
 • 1 cullerada petita de sal
 • 2 cullerades petites de sucre
 • 500g de farina de força

Per a 3 hamburgueses:

 • 300g de carn picada de vedella
 • 100g de foie
 • sal, pebre bò
 • julivert picat.

Per on començam?

Per als panets:

1_Separem unes cullerades de llet i l’escalfem una mica per a poder fondre-hi la llevadura. Per altra banda, mesclem la llet restant, l’ou batut, l’oli, la sal i l’aigua.

2_En un altre bol hi aboquem la farina i el sucre i formem un volcà, on hi tirarem els ingredients anteriors i també la llevadura amb la llet. Amassem fins que ens quedi una massa homogènia. Potser se’ns enganxarà una mica als dits però hem d’intentar no afegir-hi més farina. Si voleu, us podeu pringar les mans amb oli.

3_Treure la massa del bol i posar-la a un bol engrassat amb oli, tapar-la i deixar-la tovar fins que hagi doblat el seu volum, més o menys una hora i mitja,

4_Passat el temps de tova, agafem la massa amb les mans untades amb oli i tornem a amassar una mica amb les mans. Formem boles d’uns 100 grams. Ens en sortiran unes 8-9. Les col·loquem en una safata per a forn preparada amb un paper de forn i tornem a tapar i deixem tovar una hora més.

5_Passada l’hora, amb molt de compte, pintem els panets amb aigua i espolvoregem per sobre llavors, sèsam o el que més us agradi. Ho portem al forn que estarà preescalfat a 220º i que abaixarem a 200º quan introduïm els panets. Els enfornem uns 12 minuts. Teniu en compte que els heu de deixar refredar abans de tallar-los. Per descomptat que es poden congelar i fer servir un altre dia!

Per a les hamburgueses:

1_Mesclem a dins un bol i amb una forquilla la carn, el foie i el julivert i ho condimentam amb sal i pebre bò al nostre gust. Mesclem fins que tot s’hagi integrat i llavors formem les hamburgueses. Un truc és fer servir un aro d’emplatar, així totes us sortiran amb la mateixa forma. Només ens queda posar-les a la torradora amb foc fort i deixar-les coure. No afegiu oli a la planxa o torradora, ja que el foie deixarà anar grassa.

Per a montar-ho:

1_Tallem els panets a la meitat i disposem unes fulles de rúcula, a sobre l’hamburguesa, que pintarem amb una mica de mostassa dijon i acabarem amb unes tallades de formatge brie. Que vagi de gust!

 

Receptes similars: Carn i peix

Cuixes de pollastre amb salsa

Publicat dia 13 juny 2014

“En casa del herrero, cuchillo de palo”, ja ho diuen, no? Doncs aquest és exactament el meu cas! Resulta que a casa meva no hem estat  mai de menjar carn. A ma mare no li agrada massa i, per tant,…

Llegeix-ne més

Filet de vedella amb bolets

Publicat dia 23 desembre 2013

A punt de fer dos mesos que no passo per aquí, per fi he trobat el moment de fer-ho. Sovint creiem que estem obligats a complir amb unes premisses preestablertes que ens ha marcat el destí. Unes premisses que, pensant-ho…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Pans i coques

Panades

Publicat dia 9 abril 2014

Aquests anys que he estat vivint a Barcelona me n’he adonat què les panades fan obrir els ulls a qualsevol. Per nosaltres sempre éren benvingudes, encara que arribessin a dintre d’un paquet de cartró i amb un dia de retard,…

Llegeix-ne més

Pa per a principiants

Publicat dia 8 octubre 2013

Diuen que els costums són particulars maneres d’actuar habitualment. Tothom té costums i, a més, molta gent no se n’adona d’ells. Cosa curiosa, no? Acostumem a relacionar els costums amb les tradicions però… i si jo us dic que tan…

Llegeix-ne més

Comenta