Cuixes de pollastre amb salsa

Publicat dia 13 juny 2014 Carn i peix
Cuixes de pollastre amb salsa

“En casa del herrero, cuchillo de palo”, ja ho diuen, no? Doncs aquest és exactament el meu cas! Resulta que a casa meva no hem estat  mai de menjar carn. A ma mare no li agrada massa i, per tant, per pròpia iniciativa i sempre que podia triar tendia a comprar peix. Encara que les dones de la casa ens agrada més menjar pasta, verduretes i molt de peix, els homes de la casa són uns autèntics carnívors. Al meu pare i al meu germà fa uns anys se’ls va afegir en Tomeu, a qual més carnívor. Qui m’ho hauria dit a mi que me’n duia a casa el fill dels Pollos Salas!

La qüestió és que ara al pis tenim la gran sort de disposar de la carn que vulguem quan vulguem, però com que si al meu plat em trob un immens tros de carn, m’és més “purga” que favor, direm que no feim servir gaire aquest privilegi. De la plaça de les verdures de Manacor en duim croquetes boníssimes, embotit, brou de pollastre… i, molt al pesar d’en Tomeu, algunes vegades contades, carn. El carnívor Tomeu ara s’ha reconvertit al món del peix i les verduretes. Diuen que per amor es fa el que sigui, i en Tomeu a mi m’ho demostra cada dia, o almenys vull pensar això i no que a casa qui mana sóc jo 😉

Avui però, us vull ensenyar de fer aquestes cuixes de pollastre que són molt fàcils de fer i segur que seran un plat que repetireu moltes vegades perquè agradarà a tothom i a més és molt versàtil, que podeu canviar al vostre gust i variar-ne l’acompanyament. Esper que us agradi!

Què necessitam?

Per a 4 persones:

  • 8 cuixes de pollastre
  • 1 ceba
  • 1 prebe vermell
  • 3-4 pastanagues
  • 2 tomàtigues grosses i madures
  • brou de pollastre (uns tres cullerots de brou)
  • oli d’oliva, sal i prebe bò
  • vi blanc (opcional)

Per acompanyar: jo en aquest cas vaig confitar unes patates amb oli de romaní. Per a fer-les només heu de posar molt d’oli i algunes branques fresques de romaní al foc i, quan l’oli estigui a 80º, tirem les patates. Les tenim al foc, mantenint l’oli entre 65º i 80º fins que estiguin cuites. La forma tan xula que veieu a les patates s’aconsegueix amb un “descoronador” de fruita.

Per on començam?

1_Tallam la ceba, no fa falta molt ben picada perquè després ho triturarem tot amb el túrmix. La posam a una cassola al foc amb un bon raig d’oli d’oliva i la sofregirem. Tallam també el prebe vermell, les pastanagues i les tomàtigues i les afegim a la ceba. Ho deixam a foc mig-suau i ho anem vigilant i barrejant cada poc temps. Ho tendrem al foc fins que totes les verdures estiguin tendres (més o menys uns 30-40 minuts). Ho salam al nostre gust.

2_Ara és el moment d’afegir-hi  un raig de vi blanc i deixar-lo reduir. Jo no n’hi pos perquè no m’agrada sentir el gust de vi, però podeu posar-li. Quan hagi reduït, si és el cas, afegim els tres cullerots de brou de pollastre que tendrem ben calent. Deixarem que reduesqui uns 10-15 minuts.

3_Mentrestant, anirem preparant el pollastre. Li posarem sal i prebe bò, l’untarem ben untat d’oli d’oliva i el col·locarem a sobre d’una reixa de forn. Quan les verduretes estiguin les col·locarem a la safata del forn i ho posarem tot a dins el forn d’aquesta manera:

La safata del forn amb les verduretes la posarem abaix i al damunt hi col·locarem la reixa amb les cuixes de pollastre, de manera que mentre el pollastre es vagi fent, deixarà anar la grassa que tengui i caurà a dins les verdures i donarà molt bon gust a la salsa. Ho deixarem al forn fins que el pollastre estigui fet, a 180º uns 45 minuts, o fins que veieu que està ben daurat.

4_Traiem les coses del forn i posarem totes les verduretes amb el suquet que tendran a dins un pot i ho triturarem amb el túrmix. Una vegada triturada la salsa, la tornarem a posar a la cassola amb les cuixes també a dins, i esperarem a què tot faci un bull, uns 5 minuts. Rectificam de sal i prebe bò i podrem servir!

pollastre amb salsa

Receptes similars: Carn i peix

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, és màgica, el dia de reis encara ho és més. Per a mi era, i segurament per molts nens és, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Filet de vedella amb bolets

Publicat dia 23 desembre 2013

A punt de fer dos mesos que no passo per aquí, per fi he trobat el moment de fer-ho. Sovint creiem que estem obligats a complir amb unes premisses preestablertes que ens ha marcat el destí. Unes premisses que, pensant-ho…

Llegeix-ne més

Comenta