Filet de vedella amb bolets

Publicat dia 23 desembre 2013 Carn i peix
Filet de vedella amb bolets

A punt de fer dos mesos que no passo per aquĂ­, per fi he trobat el moment de fer-ho.

Sovint creiem que estem obligats a complir amb unes premisses preestablertes que ens ha marcat el destĂ­. Unes premisses que, pensant-ho bĂ©, ens les hem imposat nosaltres mateixos sense adonar-nos, fruit d’una cadena de decisions que hem pres en algun moment de la vida. Unes premisses que sembla que sĂłn interferibles però, que quan ens parem, acabem pensant: aquest Ă©s el camĂ­ que vull seguir?

Aquesta Ă©s la pregunta que m’he fet fa tan sols unes poques setmanes. Una pregunta que m’ha portat a respondre: el que vull Ă©s decidir! Vull estudiar, vull projectar, vull cridar, vull escriure, vull cuinar, vull cĂłrrer, vull competir, vull ser feliç! Per això, avui, torno a ser aquĂ­!

A vegades va bé parar-te a pensar si el que fas és realment el que vols fer i, si pots, canviar la direcció del teu camí!

Espero que tingueu un bon nadal, hagueu fet molt de torrĂł casolĂ  i tingueu pensat un bon menĂş de nadal. Nosaltres portem de cap el menĂş i la decoraciĂł de la nit de cap d’any, a veure si surten coses bones i guapes!

Què necessitam?

Per a 4 persones:

  • filets de vedella (unes 4 tallades petites per persona)
  • 400ml de nata
  • 2 “quesitos”
  • 1 ceba
  • bolets: 1 cep, 6 esclata-sangs, 6 xampinyons, 2 shitakes… (els que vulgueu i us agradin)
  • sal i pebre bò

Per on començam?

1_Tallem la ceba ben fineta i la posem en una cassola amb oli a foc lent perquè es torni tendra i ben cuita. Mentrestant tallem els bolets. Quan la ceba ja estigui ben cuita incorporem tots els bolets i anem remenant perquè es cogui tot homogèniament. Quan haguem fet unes quantes voltes i veiem que els bolets ja estan una mica cuits Ă©s l’hora d’incorporar la nata. Deixem el foc mig-lent i, quan hagin passat uns dos minuts, incorporem els “quesitos”, salem al gust i deixem coure uns 45 minuts. De tant en tant hem d’anar barrejant perquè no se’ns enganxi la salsa. Hem de deixar reduĂŻr.

2_Quan ens faltin 15 minuts perquè la salsa estigui a punt podem començar a preparar els filets. Els posem sal i pebre bò al gust i els posem a una paella perquè es dorin a foc fort. Convé fer-los al punt, això vol dir ben rossos per fora però ben tendres per dins. Els tenim uns poc minuts per banda i els traiem. Llavors, quan faltin dos minuts per la salsa, els introduïm a dins la cassola amb la salsa, i llest!

Un plat fĂ cil i que us farĂ  quedar molt bĂ©! Per a fer-lo complet el podeu acompanyar d’arròs bullit o unes patates.

Receptes similars: Carn i peix

Cuixes de pollastre amb salsa

Publicat dia 13 juny 2014

“En casa del herrero, cuchillo de palo”, ja ho diuen, no? Doncs aquest Ă©s exactament el meu cas! Resulta que a casa meva no hem estat  mai de menjar carn. A ma mare no li agrada massa i, per tant,…

Llegeix-ne més

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, Ă©s mĂ gica, el dia de reis encara ho Ă©s mĂ©s. Per a mi era, i segurament per molts nens Ă©s, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Comenta