Flam de carbassó… i la caloreta ja ens empaita!

Publicat dia 27 febrer 2012 Verdures
Flam de carbassó... i la caloreta ja ens empaita!

Quan arriba l’estiu casa nostra s’omple de rialles i carbassons!

Sí, quan arriben els carbassons de l’hort del meu pare ja és una senyal més que evident que estem en ple estiu: sopars a la fresca que s’allarguen fins ben tard, festes i verbenes, tardes de piscina, i els magnífics sopars amb els amics a la platja…. m’encanta 🙂

És per això que aquest cap de setmana, amb el sol que ha sortit i l’ambient de primavera que es respirava no em vaig poder resistir, i vaig comprar carbassons! No són com els del meu pare, tot s’ha de dir, però per fer-nos aquesta il·lusió de ser a l’estiu per un dia, ja ens han anat bé.

De carbassons n’he menjat de moltes maneres, i totes elles m’encanten. Quan el meu pare apareix a casa carregat, ma mare ja comença a pensar: què farem amb tants de carbassons? Què farem? Ara us ho explicaré: carbassons a la planxa, arrebossats, truita de carbassó, carpaccio, carbassons farcits… Cada dia carbassó amagat sota una recepta diferent.

Vaig pensar que de flam no n’havia fet mai ma mare (que em corregeixi si no és així), o almenys no n’acostumem a menjar a casa. És per això que ho vaig voler provar i fer l’experiment per després poder-ho fer de veritat amb els carbassons bons del meu pare. I la veritat és que l’experiment ha sortit boníssim, per llepar-se’n els dits!

Què necessitam?


Amb aquests ingredients jo he fet un flam petitó, de la mida de flam de tota la vida i també un de gran, que en poden menjar 4 persones.

  • 3 carbassons
  • 2 cebes grosses, o 3 de petites
  • 3 ous
  • 200ml de nata líquida
  • 150g de formatge tendre
  • 30g de mantequilla
  • Oli, sal i pebre bò

Per on començam?

1_Tallem en daus els carbassons i pelem les cebes i les tallem ben finetes.

2_Fonem la mantequilla i hi posem un raig d’oli d’oliva. Seguidament hi incorporem les cebes i les sofregim a foc suau. Quan estiguin una mica doradetes hi afegim els carbassons i continuem la cocció fins que estiguin tendres.

3_Posem la preparació en un bol gran, i hi afegim la nata líquida, els ous prèviament batuts, el formatge i també sal i pebre bò al gust. Ho mesclem tot molt bé.

4_Repartim la preparació en els motlles que vulguem i ho posem a coure al bany maria al forn, a uns 160º durant més o menys 40 minuts. Anem vigilant perquè la cocció pot variar, el que hem de tenir en compte és que els flams estiguin quallats.

Receptes similars: Verdures

Vichyssoise

Publicat dia 18 setembre 2013

Diuen que les primeres impressions són les que compten, però, pel bé de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre vàlida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema…

Llegeix-ne més

Tallarins de carabassó amb pesto vermell

Publicat dia 2 setembre 2013

Aquí, qui no corre vola, i el mes d’agost ha volat! Gairebé no he tingut temps d’adonar-me que estavem a l’estiu… I ja ens l’han robat! Sóc l’única amb aquesta sensació? 🙁 El setembre ja és aquí per recordar-nos que…

Llegeix-ne més

Comenta