Coques versàtils amb massa de cervesa

Publicat dia 9 març 2012 Pans i coques
Coques versàtils amb massa de cervesa

… i Urbanisme non-stop!

Aquests dos últims dies he estat  tancada a casa fent Urbanisme; i és que avui tenia una entrega, i això es tradueix en mooolta feina. He fet un intensiu non-stop i en dos dies, que han estat 16 hores, he aconseguit fer una entrega ben digna. La veritat és que he quedat ben contenta i satisfeta!

Aquestes 16 hores dónen molt temps per pensar, ja que la feina que estava fent era molt mecànica i es traduïa a fer feina en Autocad; i per tant tenia tot el temps del món per pensar. Només pensava en què podia fer per sopar, o dinar…. però no tenia temps per fer-ho. Així que avui, amb les mans buides després d’entragar Urba, he agafat la iniciativa i m’he posat a cuinar!

Aquest temps que anava pensant què cuinar mentres anava fent feina, anava descobrint noves cares de la cuina. Resulta que cuinar no és tan diferent de fer arquitectura. Quan pensem un projecte d’arquitectura estem fent un exercici d’imaginar una cosa que ara no existeix però que amb el teu esforç i iniciativa podrà ser possible. Quan cuinem, pensem el què volem fer, planegem anar a comprar i el què necessitam; ho fem, i ens sorgeixen problemes com en qualsevol d’altre projecte, però les superam i al final ens en sortim; i llavors presentem el plat, per a que entri per la vista a la gent que l’assaborirà. Ja ho veieu, si us agrada cuinar no dubteu que podríeu ser uns bons arquitectes! I viceversa, clar 😉

Avui el projecte, a part del d’urbanisme, han estat unes coques fetes amb una massa de cervesa, ja que no tenia llevat, i a més he aprofitat varis ingredients que tenia per la cuina i que no s’havien de perdre. Ja ho veieu, són unes coques ben versàtils. Us animau a personalitzar-les? 😉

Què necessitam?

Per la massa:

  • mig tassó d’oli d’oliva
  • un tassó de cervesa (sempre la quantitat de cervesa ha de ser el doble que la d’oli)
  • un polsim de sal
  • farina

Per la coca de ceba i toyina:

  • 1 ceba
  • 1 ou
  • tonyina

Per la de pebres del piquillo

  • pebres del piquillo
  • formatge brie

Per la d’olives

  • Olives negres i verdes
  • Orenga

Per on començam?

1_Mesclem l’oli d’oliva, la cervesa, la sal i afegim la farina que es begui i amassem bé. La quantitat de massa dependrà de la quantitat d’oli i cervesa que hi posem.

2_Deixem reposar la massa mentres preparem el que hi posarem a sobre.

3_Quan els tinguem preparats, estenem la pasta i hi posem a sobre el què volguem. Ho enfornem a 180º uns 15-20 minuts.

Per la de ceba:

1_Tallam la ceba i la sofregim a foc lent. Quan estigui, ho barregem amb un ou que haurem batut abans. Ho posem a sobre de la pasta estirada i col·loquem a sobre la tonyina.

Per la de pebres del piquillo:

1_Posem el formatge brie a trossos a sobre de la massa estirada i a sobre hi posem els pebres.

Per la d’olives:

1_Tallem unes quantes olives negres i verdes. Els amanim posant un raig d’oli d’oliva i orenga. Ho posem a sobre de la massa.

Receptes similars: Pans i coques

Panades

Publicat dia 9 abril 2014

Aquests anys que he estat vivint a Barcelona me n’he adonat què les panades fan obrir els ulls a qualsevol. Per nosaltres sempre éren benvingudes, encara que arribessin a dintre d’un paquet de cartró i amb un dia de retard,…

Llegeix-ne més

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, és màgica, el dia de reis encara ho és més. Per a mi era, i segurament per molts nens és, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Comenta