Cóc a la meva manera

Publicat dia 13 març 2012 Postres i dolços
Cóc a la meva manera

… i un bon Dimarts 13

Ahir a la nit vaig telefonar a la meva padrina per demenar-li la seva recepta de Cóc, que m’encanta. Pels que no sapigueu que és el cóc, és una coca que es menja amb la llet, de tota la vida, i és boníssima. A mi la meva padrina sempre me l’ha feta i mai em cansaria de menjar-ne.

La qüestió és que tenia poc temps per fer-lo, ja que els dimarts tinc classe el matí i a la tarda, i tenia el temps just per fer-los al migdia, entre classe i classe. Però els plans es xafen i canvien de la nit al dia, i quan he arribat al pis he preparat la massa, i quan estava feta i preparada per tovar, he decidit treure na Móra a passejar. Quan he tornat…. no m’ho podia creure!. El pis estava inundat, queia aigua del sostre i no ho feia gota a gota, sino que sortia a pressió.

Entre dubtes, nervis i plors, al final he aconseguit trobar la clau de pas de l’aigua i amb l’ajuda de’n Tomeu, que ha vengut pitant de classe, em tret 3 galledes d’aigua del terra. No us podeu imaginar la quantitat d’aigua que pot arribar a caure d’una canonada rebentada durant mitja hora!!  Sí, i per acabar-ho de rematar, fins dema no ens ho poden arreglar i ara estem sense aigua.

Aiiiii, qui pot viure sense aigua? Sense rentar-se la cara, ni les mans, fer menjar, les necessitats de cada un…. I pobres cócs, tovant……. La qüestió és que gràcies a l’amabilitat den Miquel Gost, ens hem pogut dutxar a casa seva i també coure aquests cócs; que entre que han tovat més del compte, i que no tenia gaire dominat el seu forn, no han sortit tan bé com volia.

Esper-ho que tots vosaltres hagueu tingut un millor Dimarts 13. Tot s’ha d’agafar amb una mica d’humor en aquesta vida! 🙂

AH!! Us asseguro que si els feu, no us passarà cap desastre! Jo ja estic gafada per tots vosaltres!

Què necessitam?

Per la massa dels cócs :

(després podeu afegir el que vulgueu per sobre, i els podeu personalitzar. Jo n’he fet de poma i de xocolata)

  • 600 g de farina
  • 300g de sucre
  • 150g de saïm
  • 3 ous
  • 50g de llevadura
  • 1 tasseta de llet (opcional)

Per on començam?

1_Mesclem tots els ingredients en un bol fins que tinguem una massa homogènia

2_Ho deixem tovar durant una horeta tapat amb un paper film.

3_Fem la forma dels cócs i tornem deixar-los reposar una estoneta.

4_Ho posem al forn a 180º fins que estiguin doradets per sobre.

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta