Minipalmeres

Publicat dia 3 abril 2012 Postres i dolços
Minipalmeres

Aquestes minivacances que tenim són massa “minis”: no et dóna temps de fer tot el que vols fer. Ja estem a dimarts i sols m’ha donat temps d’arribar i veure a tothom, i ja hauria de pensar en fer una mica de feina, quan al cap només tinc la festa de demà 🙂

Per exemple, avui he començat el meu dia decidida a fer molta feina de la uni… però res, quan me n’he adonat, només pensava què podia cuinar per no fer res de feina… i pensar per pensar, he dit: anem per feina!

Cercant cercant, he trobat aquestes palmeres que m’han fet moltes ganes. A més, he pensat: avui hi ha Barça! I aquestes palmeres són fantàstiques per picar mentres donam ànims al Barça, que avui els necessitarà!

Si teniu temps no ho penseu més, són boníssimes per berenar a mitja tarda, o perfectes per un aniversari. Mmmmm…….. vos podreu resistir a no fer-les?

Què necessitam?

  • 200g de mantequilla
  • 200g de farina
  • 90g d’aigua
  • mitja cullerada de sal
  • sucre

Per on començam?

1_Hem de barrejar tots els ingredients menys el sucre i ho hem de pastar fins que quedi una pasta homogènia. Quan ja ho sigui, fem una bolla i ho posem en un paper film i ho deixem reposar durant 20 minuts a la nevera.

2_Col·loquem la massa sobre una superfície plana espolvorejada de farina. Amb un corró de fusta estirem la massa i li donem forma de rectangle.

3_Doblem la massa en tres parts montant una part sobre de l’altra, de manera que els plecs quedin a sobre. Tornam a estirar la massa fins a formar un rectangle. Repetim aquesta operació 2 cops més i la deixem reposar 20 minuts més a la nevera.

4_Extenem la massa entre dos plàstics fins que tinguem un rectangle de 40×30 cm i 0.5cm de gruix.

5_Espolvoregem la massa amb sucre i amb el corró aplanem perquè en sucre s’incrusti dins la massa. Li donam la volta i fem el mateix.

6_Enrollem la massa desde els extrems fins la mitat i tallem les palmeres d’1cm de gruix. Llavors les aplanem i les arrebossem de sucre per cada costat.

7_Ho enfornem a 180º 10 minuts, i passat aquest temps donem la volta a les palmeres i ho tornem a enfornar uns altres 10 minuts.

Apunt: si no voleu fer la pasta vosaltres, sempre podeu comprar pasta de fulls al super. No serà tan bona però us estalviareu temps! 😉

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta