Avui tot són aperitius per Sant Jordi
tant gastronòmics com manuals, ja que aquesta festa bé s’ho mereix no trobau?
Avui us presento dos aperitius ben diferents. El primer és un detall per qui no vulgui o no pugui comprar una rosa a les persones que voldria. Bé sigui perquè no hi ha pensat o perquè el seu pressupost no arriba,tots sabem que no hi ha excuses per tenir un detall amb qui més s’ho mereix. El que us proposo són roses de paper de seda molt fàcils de fer i que queden molt mones (No em direu que no són una cucada) :). Tots sabem que no costa gaire quedar bé, i a tothom li agrada que li facin un detallet, així que teniu tot el cap de setmana per fer roses de paper 😉
Us deixo un video que m’he fet mentres feia aquesta rosa, ja veureu que és molt fàcil i que val la pena 🙂
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vlzpqjJrpSc&feature=youtu.be]
El segon és un aperitiu per anar entrant en gana, i us proposa un paté de cigrons, conegut com a hummus. És un plat típic de l’Orient mitjà i que ja es feia a l’època egípcia. Sé que hi ha molta gent que no l’ha provat o almenys no l’ha fet mai, així que aquest és el moment!
Què necessitam?
- 400g de cigrons
- 1 gra d’all gran (o dos de petits)
- 25g de sèsam torrat
- 10cl d’oli d’oliva
- 8-10cl de suc de llimona
- un polsim de sal
- torrades
Per on començam?
1_ Colem els cigrons del suc de cocció o de la conserva i en un bol ho mesclem juntament amb el suc de llimona, el sèsam, l’oli, l’all i la sal. Ho triturem fins aconseguir una crema fina i brillant.
2_ Ho sevim acompanyat d’unes torrades i amb una mica de sèsam espolvorejat.