i 1 picada, 100 plats!
Avui toca publicar la primera recepta que estrena un dels llibres que em van regalar per Sant Jordi: 1 picada, 100 plats.Â
Quan vaig veure el tĂtol em va encantar, Ă©s molt original i prĂ ctic oi? Es tracta d’un llibre de cuina que a partir d’una picada de carn de vedella picada i uns quants ingredients mĂ©s, aconsegueix cuinar 100 receptes ben diferents. Al llibre trobem des d’una simple lasanya clĂ ssica, fins a sopes, passant per pa de carn o tambĂ© curry.
AquĂ us presento la picada que Ă©s la base de totes les receptes del llibre:
Per 4-6 persones:
- 1Kg de carn picada de vedella
- 1 ceba ben picada
- 1 gra d’all (opcional)
- sal i pebre bò
Donat que la carn picada Ă©s tan versĂ til, la picada bĂ sica tĂ© numeroses aplicacions. La ceba sempre estĂ present, però en algunes receptes es substitueix per algun altre membre de la famĂlia, com per exemple cebes tendres, cebes morades… L’all Ă©s un element opcional, que va al gust de cadascĂş.
AixĂ que a partir d’ara, quan publiqui una recepta amb aquesta picada, em referirĂ© a ella amb el nom de : “la nostra picada”.Â
La primera recepta que publicarĂ© d’aquest llibre sĂłn unes mandonguilles molt bones que m’han sorprès bastant, ja que sĂłn molt diferents de les que havia menjat fins ara. Us animo a que les feu, sobretot la salsa que porten……. bonsĂssima!
Què necessitam?
Per 4 persones:
- 2 patates
- 25g de pa ratllat
- 650g de carn picada de vedella
- 1 ceba petita ratllada
- 1 ou
- nou moscada
- pa ratllat per arrebossar
- sal i pebre bò
Per la salsa:
- 2 cullerades de farina
- 225ml de nata per montar
- 225ml de brou de carn
- sal i pebre bò
Per on començam?
1_Posem a bollir les patates dins una olla amb aigua salada. Les tallem en trossos grans i les bollim. Quan ja estiguin cuites, les posem en un bol i les xafem. Les deixem refredar.
2_Quan les patates ja no siguin tan calentes, hi afegim el pa ratllat, la ceba ratllada, l’ou batut i la carn de vedella picada. Hi posem sal i pebre bò i ho barregem bĂ©.
3_Ara hem de formar boles petites del tamany d’una nou, les arrebossem amb el pa ratllat i les fregim a foc mig durant uns 10 minuts, fins que estiguin cuites per dintre.
Per fer la salsa:
1_Posem en una paella dues cullerades de farina i ho removem bé durant 1 minut perquè es torri una mica.
2_Abaixem el foc i hi afegim el brou de carn incorporant-lo a poc a poc, i després la nata. Ho deixem al foc perquè la salsa redueixi i anem movent cada estona.
3_Ara només falta emplatar les mandonguilles amb la salsa.