Per fi tinc temps de tornar al bloc, i és que fins avui no he acabat la feina grossa de la uni. Les classes ja han acabat i les entregues cada vegada disminueixen més. La pressió ja no hi és, el dia a dia es fa més lleuger i la tranquil·litat torna a reinar al pis.
Per fi el fred comença a desaparèixer i a poc a poc el sol vol agafar protagonisme. L’oloreta d’estiu ja es nota i el temps que ens queda a Barcelona s’esgota.
Per fi puc tornar a dedicar-me a fer les coses que m’agraden i que m’omplen de veritat. Els plans ja comencen a agafar forma i al cap només hi tinc floretes i papallones.
Per fi tinc temps de cuinar, il·lusionar-me amb plats nous i dedicar un temps a fer uns esmorzars de luxe! Per fi he tingut temps de fer pa de llet, que ja feia molt temps que el volia fer i ahir va ser el dia. Llevar-te i que t’esperi un esmorzar com aquest no té preu: cafè amb llet, pa de llet casolà , suc de taronja i molta energia per afrontar unes hores de feina.
Per fi puc tornar a ser jo mateixa.
Què necessitam?
- 500g de farina de força
- 250ml de llet
- 70g de mantequilla que estigui tova
- 40g de sucre
- 25g de llevadura fresca
- 1 ou
- 1 polsim de sal
- 2 cullerades de mel
Per on començam?
1_Posam en un bol la farina i la llevadura i ho barregem bé. Incorporem la llet i l’ou i seguim barrejant fins que no quedin grumolls.
2_Afegim el sucre, la mel i el polsim de sal i acabam de pastar la massa amb les mans fins que agafi forma, uns 10 minuts.
3_Deixem a tovar la massa 2 hores dintre un bol tapat amb un padaç fins que hagi doblat el seu volum.
4_Formam els pans de llet i els hi donem forma. Per aquesta quantitat de pasta sortiran uns 16 pans.
5_Encenem el forn a 180º, i mentres deixem reposar els pans ja amb la forma feta durant 20 minuts.
6_Enfornem els plans durant 10-12 minuts.
Recomanacions: la pròxima vegada que els fagi, abans de posar-los al forn untaré els pans amb un ou batut perquè agafain color, perquè l’aspecte millori i s’assembli més als comprats. AH! I no dubteu de posar-hi xocolata a dintre o acompanyar-los i farcir-los del que volgueu! 😉