Llengües de moix

Publicat dia 26 juliol 2012 Postres i dolços
Llengües de moix

Què se n’ha fet d’aquelles expressions autènticament mallorquines? A quin punt del camí hem deixat enrere les nostres estimades Rondaies Mallorquines?

Eren altres temps quan pujàvem a “Ciutat” i no a Palma; quan sonaven per casa expressions com: “Lo que no mata engreixa”, “Qui no vol pols que no vagi a s’era”, “A un ca magre tot són puces” o “Eren set que l’agontaven i encara pixava tort!”. Eren temps enrere quan ja es deia això de: “Si ens llevem ben d’hora ben d’hora…..”, això sí, amb altres paraules com: “Qui s’aixeca dematí pixa allà avon vol”. Estàvem més “encesos que un misto” o anàvem “a fer dissabte”; “Érem pel món” enlloc d’estar pel carrer; i quan una situació se’ns feis llarga era “Més llarga que sa Corema!”; i ara sentim “xistes” enlloc de “coverbos”; però encara no hem perdut el nostre “idò”, “oi”, “mem” o “uep!”.

Fa un temps vaig anar a ca la padrina a coure unes magdalenes al seu forn, i em va treure un llibre molt antic de receptes mallorquines. Era un recull de receptes escrites a màquina a uns fulls de color groguenc i que feien olor a llibre tancat. Quina relíquia! Mireu quina recepta que vaig trobar, em va cridar molt l’atenció, no vaig entendre reees!

Què sabeu que són 12 unces? O coure a forn perdut? Jo he descobert que 100gr són unes 3 unces, i coure a forn perdut és coure fins que sigui cuit!

Amb aquesta recepta una mica adaptada he fet les meves llengües de moix. Proveu-les de fer perquè són boníssimes!

Què necessitam?

Per unes 30 unitats:

  • 100g de sucre glas
  • 100g de mantequilla a temperatura ambient
  • 3 blancs d’ou
  • 100g de farina
  • 1 polsim de sal
  • 1 cullerada de sucre vainillat (opcional)

Per on començam?

_Encalentim el forn a 180º

_Mesclem el sucre amb la mantequilla (és important que estigui blaneta per poder mesclar-ho bé). Afegim les clares i remenem amb energia durant 2 minuts aproximadament. Llavors afegim a poc a poc la farina, la sal i el sucre vainillat.

_Posem la mescla en una mànega pastissera i ho deixem reposar durant 10 minuts.

_Posem un paper vegetal a sobre d’una safata de forn i amb la mànega pastissera anem formant petits bastons que seran les galletes. Hem de pensar a deixar bastant d’espai entre les galletes perquè sino se’ns ajuntarà la pasta!!

_Ho enfornem entre 7 i 10 minuts fins que siguin dorades pels costats. Les deixem refredar abans de servir.

A mi com que m’agrada molt la xocolata, vaig fondre una mica de xocolata per a cobertura i amb una mànega pastissera vaig estendre un cordó de xocolata a sobre de les galletes. Boníssim!!

 

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta