Cake de taronja

Publicat dia 7 abril 2013 Postres i dolços
Cake de taronja

Menjades les panades i ja ben païts els menjars de Pasqua tot torna a la normalitat. Els nostres dies tornen a files i els deures marquen les nostres agendes.

Aquesta setmana però, tenim inquilins a Barcelona. Però no us penseu que són uns inquilins qualsevol, no no! Aquests són uns ocupants molt especials que han aconseguit una cosa mai vista: han sabut treure’ns una rialla a cada moment i sobretot han aconseguit que la nostra primera setmana de tornada a la rutina hagi estat molt dolça. Per això i perquè sempre intentem que els nostres inquilins se sentin com a casa els estem tractant com a reis!! Hem cuinat per ells unes pizzes delicioses amb massa casolana, uns pancakes per berenar que ens han carregat les piles per poder voltar tota la ciutat o uns deliciosos “pa amb oli” per acabar d’arrodonir els dies.

Avui a la nit els nostres inquilins marxen i perquè se’n vagin amb un dolç gust de boca ahir a la tarda amb només 10 minuts vaig preparar un gustós cake de taronja perquè almenys s’emportin al seu viatge de tornada el que ells ens han regalat tots aquests dies: un somriure d’orella a orella.

Cake de taronja

Què necessitam?

  • 1 taronja gran
  • 220g de sucre
  • 1 ou i 3 vermells d’ou
  • 220g de farina
  • 1 iogurt natural
  • 90ml d’oli d’oliva
  • 1/2 sobre de llevadura tipus Royal
  • 1 polsim de sal

Per on començam?

Escalfem el forn a 180º.

1_Pelem la taronja i traiem tota la part blanca perquè no ens amargui el cake. Tallem la taronja a trossets petits i la posem en un bol juntament amb el sucre i els ous i ho batem bé amb una varetes.

2_Afegim el iogurt i l’oli i tornem a batre bé fins que quedi tot integrat.

3_Anem incorporant la farina a poc a poc i també la llevadura i el polsim de sal. Ho barregem i batem bé fins que no quedin grumolls i ja tendrem la massa llesta.

4_Engrassem un motlle amb una mica de mantequilla i hi aboquem la massa. Espolvoregem per sobre una quantitat generosa de sucre i ho posem al forn uns 40 minuts.

És un cake deliciós i humit que us convido a fer perquè és molt fàcil de fer i dóna molts bons resultats. És del blog Webos Fritos, del qual en sóc una gran fan i que us convido a visitar si encara no el coneixeu. La Su fa coses espectaculars!!

 

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta