Porto unes setmanes un tant estranyes… No paro en tot el dia, cosa que no em permet cuinar gaire i encara menys fotografiar per a compartir-ho amb vosaltres. Tinc dintre meu uns sentiments contradictoris. Irradio felicitat, però a la vegada no em puc desprendre d’un sentiment de pena.
Aquestes últimes setmanes em trobo amb tots els “últims”. He fet els últims exà mens de la carrera, els últims dies a la uni, els últims dinars a la universitat, els últims treballs en grup, les últimes classes, els últims cafès al bar… i em falta molt poc per dir : “He fet la última entrega de la carrera!”
Però també em trobo amb els “primers”. Els primers adéus.
A l’hora de fer el balanç, malauradament, els “primers”, encara que de moment només n’hi hagi un, pesen molt més que els “últims”.
Ahir vam estar fent les fotos de l’orla amb els amics, i us en faig un avançament amb la foto d’adalt. Doncs sÃ, la nostra no és una orla tradicional amb el barret i americana. Que us havÃeu oblidat que nosaltres som arquitectes? 😀  Vam passar un gran matÃ, tots cinc junts. Encara no ens ha arribat el “primer” i ja els trobo a faltar.
Entre els “últims” i els “primers” seguim amb la vida, i en aquesta hem de menjar, i val més fer-ho bé que malament, oi? Per tant, aquà us deixo una recepta rà pida i bonÃssima, en honor a tots aquells que també esteu tenint unes setmanes de bojos! Molts à nims a tots els que esteu o estareu d’exà mens!! I molts à nims també als que els heu de corregir-los!! (tal com em va apuntar una seguidora del blog!:) )
Què necessitam?
- 1 là mina de pasta de full rectangular (amb una de circular també us anirà bé, només que haureu de fer uns petits “apaños” i convertir-la en rectangular)
- 3-4 porros
- 100g de salmó fumat
- 1 ou petit
- 1 glop petit de llet
- sal i pebre bò
Per on començam?
1_Netegem els porros i els tallem ben petits. Posem a escalfar un raig d’oli en una cassola i hi tirem els porros perquè es dorin. Anem remenant a foc mig perquè no se’ns cremin i quan estiguin cuits i tendres les traiem del foc i ho deixem refredar.
2_Mentres, preparem la pasta de full. L’estenem i fem uns talls tal i com es veuen a la foto. Al mig d’aquests talls és on col·locarem el farcit.
3_Quan els porros ja hagin refredat els hi afegim el salmó tallat a trossets, l’ou batut i el glop de llet. Us recomano que reserveu una part d’ou per a pinzellar posteriorment la trena. Apart de que l’aspecte serà millor, el farcit també quedarà més compacte. Ho salem i hi posem pebre bò al gust i ja tindrem el farcit llest.
4_Posem el farcit a sobre la là mina de pasta de full, a la part central. Ara hem d’anar intercalant les tires de pasta de full a sobre del farcit, tal i com es veu a la foto. Per últim, pintem la pasta amb ou.
5_Ho posem al forn a 180º uns 15-20 minuts.