A G O S T
El mes de les vacances per exel·lència, el mes de la calor, de la platja, de sol i sal. El mes en què ningú no té horaris, en què el temps “no ens té”. És temps de retrobaments, de la famÃlia, dels amics, d’aprofitar aquell temps que tant ens falta en altres èpoques de l’any. Temps de festa, de juerga, de nits a la fresca, de trampó i de gelats. Agost és anar amb barca, tirar-se de les roques, sentir olor a saladina, mirar les postes de sol, allargar les sobretaules al capvespre o passar l’horabaixa fent una bona sesta.
L’agost, per a molts, el millor mes de tots, el que ens regala tot de coses fantà stiques que no podem pagar en diners. Quina cosa mes guapa, oi? No ens despistem, perquè les millors coses són les que ens regala aquest món, coses tan guapes com aquestes mores acabades d’agafar del romeguer.
(Ja us ho deia a la pà gina de facebook que en faria una cosa bona 😉 )
Per cert! Amics que seguÃeu el blog a través del mail! Degut als canvis que hem fet amb el nou blog, malauradament s’han perdut tots els contactes i ara les noves receptes ja no us arribaran al mail. Si voleu seguir rebent les noves actualitzacions, podeu tornar a introduir el vostre correu electrònic a la dreta “Les meves receptes al teu mail”. Grà cies! 🙂
Què necessitam?
Pel coulis de mores:
- 125g de mores
- 100g de sucre
- 1/2 llimona sucada
Per la mousse:
- 2 iogurts naturals
- 30g de sucre
- 200ml de nata per montar molt freda
- 2 clares d’ou
Per on començam?
1_ Posem  els 100g de sucre i les mores en una cassola a foc molt lent i anem barrejant de tant en tant. Quan el sucre s’hagi fos ho deixem al foc uns 10-15 minuts, veurem que comença a bullir i que les mores comencen a desintegrar-se. Quan hagi passat aquest temps ho retirem del foc i ho deixem refredar. Quan estigui fred hi afegim el suc de la llimona, ho triturem amb el túrmix i ho passem per un colador perquè no quedin els tÃpics pinyolets de les mores (això és totalment opcional, si us agrada més trobar-los no fa falta colar-ho).
2_ Per fer la mousse: amb unes varetes elèctriques muntem la nata (recordeu que per fer-ho la nata ha d’estar molt freda!!!) i quan ja estigui apunt hi posem els dos iogurts i barregem bé.
3_ Per altra banda batem les clares a punt de neu i hi afegim els 30g de sucre. Ara afegim la barreja anterior de nata i iogurt a les clares i acabem de barrejar anat en compte de que no se’ns baixi la mescla. Ho posem en gots i ho portem a la nevera. Quan hagi passat una hora afegim per sobre el coulis que havÃem preparat i ho tornem portar a la nevera unes 3 hores abans de servir.