Canutets farcits de nata de xocolata

Publicat dia 5 octubre 2013 Postres i dolços
Canutets farcits de nata de xocolata

De tant en tant m’agrada recordar moments de la infància. M’agrada recordar moments a l’escola, quan l’hora del pati era la més esperada de totes. Què m’haurà posat la mamà per berenar? M’agrada recordar que al nostre grup tan sols érem una quinzena d’alumnes i que el millor berenar era quan un de nosaltres feia festa. Només passava unes 10 vegades l’any, tenint en compte que alguns fèiem els anys a l’estiu, en època que no hi havia classe.

“Avui en Sebastià fa festa i ha duit galletes!”, deia na Catalina Oliver, la mestra. Tots ens posàvem nerviosos mentre l’amfitrió era l’encarregat de repartir aquell “Surtido Cuétara” tan esperat. En Sebastià començava a distribuir les galletes pel principi de la U que formaven els nostres “pupitres” i els primers eren els més afortunats. “He pogut agafar el puro!!!” Sí, els canutets en forma de puro eren els més demandats! La roda seguia mentre tots esperàvem amb impaciència que els puros no s’haguessin acabat quan ens toqués triar.

Quan en Sebastià arribava al final de la U, tot orgullós de repartir perquè berenàvem gràcies al seu “surtido” i perquè ell era l’amfitrió, descobria amb una gran rialla que la seva mare havia comprat la caixa que venia amb dos pisos!!! Wooo!! Aquesta era la millor sorpresa, tornam a repartir, però aquesta vegada començant pel final 🙂

M’encanta recordar aquella classe plena d’il·lusió, on poder agafar el puro era l’objectiu màxim del dia. M’encanta experimentar cuinant amb els records de la infància. I vosaltres, m’acompanyeu cuinant aquests canutets amb record de puro?

Espero haver-vos tret una rialla, que tingueu bon cap de setmana!!

Per cert! Ja ha sortit publicada l’entrevista que els de Gastronòmicament em van fer i amb la que estic contentíssima. Si no l’heu llegida aquí ho podeu fer (click) Esper que vos agradi!

Què necessitam?

Per 4 persones:

  • 2 clares d’ou
  • 75g de sucre
  • 50g de farina
  • 50g de mantequilla
  • 1 polsim de sal

Per al farcit:

  • 250ml de nata per montar
  • 100g de xocolata fondant

Per on començam?

Escalfem el forn a 180º

1_Primer farem el farcit: muntem la nata que haurem tingut a la nevera unes hores abans, ja que ha d’estar ben fresqueta perquè la poguem muntar. Amb unes varilles elèctriques la muntem i la reservem. Per altra banda fonem la xocolata i la deixem refredar. Un cop freda, la barregem amb la nata muntada i ho mesclem amb moviments envolvents, ho reservem a la nevera.

2_Anem a per els canutets: muntem les clares d’ou a punt de neu. Afegim la farina i el sucre i ho barregem bé amb unes varetes manuals i, quan estigui tot ben integrat, afegim la mantequilla (una mica fosa però freda) i el polsim de sal i ho barregem bé.

3_Preparem una safata de forn i hi posem un paper de forn. Formem tires molt fines amb la mescla que hem preparat (d’una 4x12cm) amb l’ajuda d’una cullera (us aconsello que no feu més de 3-4 tires per cada fornada). Ho portem al forn 8 minuts.

3_Passat aquests 8 minuts separem les galletes del paper i amb l’ajuda d’una pala ho enrodillem al volant d’un “rodillo” i ho deixem refredar. Veureu que agafa la forma rodona.

4_Col·loquem els canutets en els plats i amb l’ajuda d’una mànega pastissera els farcim amb la nata que hem preparat prèviament. Són boníssims, amb un contrast entre el cruixent de la galleta i la cremositat de la nata de xocolata!

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta