Les festes són passades i ja hem tornat a la normalitat. Ja hem paït totes les menjades, els excessos i els regals.
Avui us vull ensenyar un dels detalls que vaig tenir amb alguns familiars el dia de reis i, com que quedar bé no costa mai gaire i de regals en podem fer tot l’any, vull compartir amb vosaltres aquesta idea.
Es tracta  d’elaborar, amb tot l’amor del món, unes galletes de gingebre i taronja (o del que més us agradin) i presentar-les amb un embolcall personalitzat, útil i, a més, reciclat. El que necessitam és un pot de “Pringles”, buidar-lo i netejar-lo una mica i llavors, amb un poc de manya i havent escollit un paper que ens agradi, forrar-lo completament vigilant que no quedin bombolles o arrugues. El resultat serà un detall original, reciclat i fet per nosaltres mateixos. Us agrada? Esper que sà i que ho poseu en prà ctica. Els regals manuals i personalitzats sempre satisfan a tothom 😉
Què necessitam?
Per unes 25-30 galletes
- 150g de mantequilla
- 100g de sucre morè
- 2 vermells d’ou
- 1 cullerada de llet
- 1/2 vaina de vainilla (hem d’obrir la vaina i extreure l’essència de dintre)
- una culleradeta de gingebre en pols
- ratlladura de taronja (de 1/2 taronja si la taronja és gran o d’una taronja sencera si és petita)
- 300g de farina
- 1 cullerada de llevadura (tipus Royal)
- 1 culleradeta de sal
Per on començam?
1_Mesclam en un bol la llet, els vermells d’ou i la vainilla. Per altra banda mesclam el sucre amb la mantequilla fins que quedi una mescla homogènia. Llavors, mesclam les dues mescles.
2_Anam incorporant lentament la farina tamisada juntament amb la sal, la llevadura, el gingebre i la ratlladura de taronja. Mesclam bé fins a tenir-ho tot lligat.
3_Amb les mans formam bolles amb la massa (intentant que totes tenguin el mateix pes per a que coguin per igual a dins el forn). Llavors les aplanam una mica amb les mans i les disposem en una safata per a forn coberta amb paper vegetal de forn. Les enfornam al forn preescalfat a 180º durant uns 10-12 minuts.
4_Les traiem del forn i les deixem endurir (uns minuts) i les passam a una reixa perquè es refredin.