Els clà ssics mai fallen.
Qui ho va dir, ja sabia el que es feia, i és que tenia tota la raó. Aquests dies amb les magdalenes ho he comprovat. Agraden a tothom, petits i grans, i ningú els hi fa un lleig. Amb un tassó de llet, per esmorzar o berenar, amb companyia o havent dinat. Tothom els hi riu i el millor de tot és que podem ser nosaltres els que aconseguim treure aquesta rialla als més propers.
Avui us vull ensenyar com fer magdalenes a casa, sanes i bones, i com aconseguir aquest meravellós “copete” tan caracterÃstic que tenen. Ens sortiran ben esponjoses i “de revista”. Segueix la recepta, els meus consells i mostra’m els resultats, segur que seran bonÃssims!
Què necessitam?
Per a 24 magdalenes:
- 200g de sucre
- 4 ous petits (són 200g d’ous pesats sense la closca)
- 50g de suc de taronja (més o menys el suc de mitja taronja)
- 200g d’oli (d’oliva suau o de girasol, tu tries)
- 200g de farina fluixa
- 1 sobre de llevadura (tipus Royal)
- 1 polsim de sal (que farà resaltar el gust)
- més sucre per a espolvorejar
- 24 cà psules per a magdalenes
Per on començam?
1_Posam en un bol els ous, el suc i el sucre i amb unes varetes elèctriques ho batem mÃnim uns 5 minuts. Teniu en compte que com més temps es bati més esponjoses quedaran les nostres magdalenes. Un altre consell és que tant el bol com les varetes estiguin ben secs!
2_Afegim l’oli i barrejam. Ara ja no batem, només barrejam. Ho podem seguir fent amb les varetes elèctriques, però anat en compte de no batre molt la massa.
3_Afegim la farina (millor si la tamisam abans), la llevadura i el polsim de sal i tornem a barrejar. Quan tenguem la mescla feta l’hem d’introduir a dintre les cà psules. Les hem d’omplir fins a 3/4 de la cà psula perquè si no les magdalenes sortiran del recipient. Un consell molt bo és posar les cà psules a dins flameres o a dins una safata per a magdalenes perquè aixà no se’ns desbordin ni deformin.
4_Ara introduïm les magdalenes amb el motlle a dintre la nevera un mÃnim de 30 minuts. Això es fa perquè després a dintre del forn formin el caracterÃstic “copete”. Com més temps les tinguem dins la nevera, millor. Mentre hi són, encenem el forn a 250º.
5_Passat el temps, traiem les magdalenes de dintre la nevera i les espolvorejam amb sucre. Les enfornam i abaixam la temperatura del forn a 210º. Les tendrem uns 12-14 minuts, fins que estiguin doradetes.
Notes: és importantÃssim ficar-les dins la nevera abans d’enfornar-les, aixà com posar el sucre per sobre just abans de posar-les al forn. Si no tens dafata per a magdalenes o muffins, comprate’n una! Són barates i els hi donarà s molt d’ús! Esper que aquests consells et serveigin d’ajuda i esper, també, veure moltes magdalenes al meu correu.