Magdalena clàssica

Publicat dia 21 gener 2014 Postres i dolços
Magdalena clàssica

Els clàssics mai fallen.

Qui ho va dir, ja sabia el que es feia, i és que tenia tota la raó. Aquests dies amb les magdalenes ho he comprovat. Agraden a tothom, petits i grans, i ningú els hi fa un lleig. Amb un tassó de llet, per esmorzar o berenar, amb companyia o havent dinat. Tothom els hi riu i el millor de tot és que podem ser nosaltres els que aconseguim treure aquesta rialla als més propers.

Avui us vull ensenyar com fer magdalenes a casa, sanes i bones, i com aconseguir aquest meravellós “copete” tan característic que tenen. Ens sortiran ben esponjoses i “de revista”. Segueix la recepta, els meus consells i mostra’m els resultats, segur que seran boníssims!

Què necessitam?

Per a 24 magdalenes:

  • 200g de sucre
  • 4 ous petits (són 200g d’ous pesats sense la closca)
  • 50g de suc de taronja (més o menys el suc de mitja taronja)
  • 200g d’oli (d’oliva suau o de girasol, tu tries)
  • 200g de farina fluixa
  • 1 sobre de llevadura (tipus Royal)
  • 1 polsim de sal (que farà resaltar el gust)
  • més sucre per a espolvorejar
  • 24 càpsules per a magdalenes

Per on començam?

1_Posam en un bol els ous, el suc i el sucre i amb unes varetes elèctriques ho batem mínim uns 5 minuts. Teniu en compte que com més temps es bati més esponjoses quedaran les nostres magdalenes. Un altre consell és que tant el bol com les varetes estiguin ben secs!

2_Afegim l’oli i barrejam. Ara ja no batem, només barrejam. Ho podem seguir fent amb les varetes elèctriques, però anat en compte de no batre molt la massa.

3_Afegim la farina (millor si la tamisam abans), la llevadura i el polsim de sal i tornem a barrejar. Quan tenguem la mescla feta l’hem d’introduir a dintre les càpsules. Les hem d’omplir fins a 3/4 de la càpsula perquè si no les magdalenes sortiran del recipient. Un consell molt bo és posar les càpsules a dins flameres o a dins una safata per a magdalenes perquè així no se’ns desbordin ni deformin.

4_Ara introduïm les magdalenes amb el motlle a dintre la nevera un mínim de 30 minuts. Això es fa perquè després a dintre del forn formin el característic “copete”. Com més temps les tinguem dins la nevera, millor. Mentre hi són, encenem el forn a 250º.

5_Passat el temps, traiem les magdalenes de dintre la nevera i les espolvorejam amb sucre. Les enfornam i abaixam la temperatura del forn a 210º. Les tendrem uns 12-14 minuts, fins que estiguin doradetes.

Notes: és importantíssim ficar-les dins la nevera abans d’enfornar-les, així com posar el sucre per sobre just abans de posar-les al forn. Si no tens dafata per a magdalenes o muffins, comprate’n una! Són barates i els hi donaràs molt d’ús! Esper que aquests consells et serveigin d’ajuda i esper, també, veure moltes magdalenes al meu correu.

 

 

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta