POSTRE SERMITA

Publicat dia 10 març 2014 Postres i dolços
POSTRE SERMITA

Fa uns dies vaig rebre a casa una ampolla d’un licor fet a Sencelles, Mallorca. Sorpresa per  no saber de l’existència d’un licor fet a la meva terra, el vaig tastar amb molta curiositat i el vaig trobar sorprenent. Elaborat artesanalment amb productes totalment ecològics i respectant les propietats de les plantes macerades, la seva filosofia em va encantar.

El licor de camamilla SERMITA combina el gust dolç de l’anís amb l’amarg de la camamilla i uns tocs d’aroma de clovella de llimona, aconseguint així un contrast de sabors que li donen personalitat. De sabor intens i 30º de concentració alcohòlica, és perfecte per acabar àpats, servit ben fresquet dins una copa amb uns quants gels i, com sempre dic, amb bona companyia.

A la seva pàgina web  http://www.sermita.es/sermita_cat.htm trobareu tota la informació del producte i els punts de venda del licor. Us deix també un vídeo on crec que s’explica molt bé l’elaboració, el concepte i on podreu conèixer en Pedro Muntaner, el que porta tota la batuta 😉

http://www.youtube.com/watch?v=_zRVNIppgnU

Perquè veieu que també podem fer volar la imaginació amb els licors, m’he animat a fer un postre que ha agradat molt a qui l’ha tastat. Es tracta d’una mousse de llimona i iogurt sobre una base de bescuit banyat amb almívar de licor SERMITA i acompanyada per una gelatina de licor SERMITA. Les tres textures han resultat ser, en conjunt, un equilibri perfecte d’acidesa i dolçor, i també amb un punt just de gust de licor. Esper que us agradi i que proveu aquest producte de la nostra terra!

 

Què necessitam?

Per a la base:  

 • 1 ou
 • 30g de sucre
 • 30g de farina
 • 1 polsim de sal
 • 50g de sucre
 • 30g d’aigua
 • 20g de LICOR SERMITA

Per a la mousse de llimona i iogurt:

 • el suc d’una llimona mitjana
 • 2 iogurts naturals
 • 1 brick de nata per a montar (200ml)
 • 3 vermells d’ou
 • 75g de sucre
 • ratlladura de llimona
 • 2 fulles de gelatina

Per a la gelatina de licor sermita:

 • 4 cullerades d’aigua
 • 2 cullerades de LICOR SERMITA
 • 1 fulla de gelatina

 

Per on començam?

Per a la base:

1_La base consisteix a fer una planxa de bescuit i mullar-la en un almívar de licor. Primer el que farem és abocar l’ou i els 30g de sucre dintre d’un recipient i amb unes varetes elèctriques començar a batre fins que torni d’un color blanquinós, procés que durarà uns 5-6 minuts. Llavors serà el moment d’incorporar la farina i el polsim de sal i acabar de moure amb una espàtula perquè s’integri bé. Abocam la mescla en una safata apta per anar al forn, forrada d’un paper de forn i ho enfornarem a 180º uns 12 minuts.

2_Quan el bescuit ja hagi refredat, el tallarem amb un motlle rodó, d’uns 4 cm de diàmetre i reservarem els 4 cercles de bescuit que ens hauran sortit. Ara hem de preparar l’almívar. Posarem 50g de sucre i els 30g d’aigua al foc i, sense remoure gens, esperarem a què bulli la mescla i la deixarem bullir un minut (si teniu un termòmetre haureu, d’esperar a què marqui uns 115º). Llavors ho retiram del foc i esperam un minut perquè refredi una mica, afegim el licor i barregem bé. Ara untem els bescuits que tendrem preparats, amb un pinzell de cuina o una cullera.

Per a la mousse de llimona i iogurt:

1_Posam els vermells d’ou i el sucre a un recipient i amb unes varetes elèctriques començarem a batre fins que la mescli torni blanquinosa. Reservarem aquest recipient.

2_Muntarem la nata (pensau que tant la nata com el recipient que utilitzarem per a muntar-la ha d’estar molt fred perquè munti bé!!) i la incorporarem a la mescla anterior que haurem reservat, mesclant amb molt de compte amb una espàtula i fent moviments envolvents.

3_Posam les dues fulles de gelatina a hidratar en aigua freda uns 2-3 minuts. Mentres, posam al foc el suc de llimona perquè s’escalfi. Llavors abocam les dues fulles de gelatina al suc de llimona calent i removem bé perquè la gelatina es fongui. Tot seguit incorporam els dos iogurts i removem bé. Ara només faltarà barrejar la mescla de iogurt i suc de llimona amb l’altra mescla reservada de nata i ous i barrejar amb compte.

4_Amb els mateixos motlles que haurem utilitzat per a retallar el bescuit, anirem incorporant la mousse a dintre dels motlles i ho durem a la nevera unes 2 hores com a mínim, per a que la mousse qualli.

Per a la gelatina de licor:

1_Posam la fulla de gelatina a hidratar en aigua freda uns 2-3 minuts. Tot seguit posam les 4 cullerades d’aigua en una olla i escalfam l’aigua al foc. Quan estigui calenta incorporam la fulla de gelatina i removem bé. Ho deixam refredar uns minuts i després afegim el licor. Deixam la gelatina a la nevera perquè qualli, perquè després la tallarem en daus per a servir a sobre del postre.

Ara només ens queda muntar el plat: Desmotllarem la mousse i la posarem a sobre del bescuit i, a sobre, col·locarem els daus de gelatina.

Notes:

1: Us aconsell primer fer la gelatina, tot seguit la mousse i al darrer moment el bescuit, perquè així serà més tendre i esponjós i us assegurau que la mousse i la gelatina hagin quallat bé.

2: La mousse és molt esponjosa perquè només hi ha dues fulles de gelatina. Així és boníssima però delicada de treballar. Si voleu, podeu afegir una altra fulla de gelatina.

3: Per a 4 racions sobra mousse, però la que us sobri la podeu posar en copes i menjar-la sola, perquè és boníssima!

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta