Fa uns dies vaig rebre a casa una ampolla d’un licor fet a Sencelles, Mallorca. Sorpresa per  no saber de l’existència d’un licor fet a la meva terra, el vaig tastar amb molta curiositat i el vaig trobar sorprenent. Elaborat artesanalment amb productes totalment ecològics i respectant les propietats de les plantes macerades, la seva filosofia em va encantar.
El licor de camamilla SERMITA combina el gust dolç de l’anÃs amb l’amarg de la camamilla i uns tocs d’aroma de clovella de llimona, aconseguint aixà un contrast de sabors que li donen personalitat. De sabor intens i 30º de concentració alcohòlica, és perfecte per acabar à pats, servit ben fresquet dins una copa amb uns quants gels i, com sempre dic, amb bona companyia.
A la seva pà gina web  http://www.sermita.es/sermita_cat.htm trobareu tota la informació del producte i els punts de venda del licor. Us deix també un vÃdeo on crec que s’explica molt bé l’elaboració, el concepte i on podreu conèixer en Pedro Muntaner, el que porta tota la batuta 😉
http://www.youtube.com/watch?v=_zRVNIppgnU
Perquè veieu que també podem fer volar la imaginació amb els licors, m’he animat a fer un postre que ha agradat molt a qui l’ha tastat. Es tracta d’una mousse de llimona i iogurt sobre una base de bescuit banyat amb almÃvar de licor SERMITA i acompanyada per una gelatina de licor SERMITA. Les tres textures han resultat ser, en conjunt, un equilibri perfecte d’acidesa i dolçor, i també amb un punt just de gust de licor. Esper que us agradi i que proveu aquest producte de la nostra terra!
Què necessitam?
- 1 ou
- 30g de sucre
- 30g de farina
- 1 polsim de sal
- 50g de sucre
- 30g d’aigua
- 20g de LICOR SERMITA
Per a la mousse de llimona i iogurt:
- el suc d’una llimona mitjana
- 2 iogurts naturals
- 1 brick de nata per a montar (200ml)
- 3 vermells d’ou
- 75g de sucre
- ratlladura de llimona
- 2 fulles de gelatina
Per a la gelatina de licor sermita:
- 4 cullerades d’aigua
- 2 cullerades de LICOR SERMITA
- 1 fulla de gelatina
Per on començam?
Per a la base:
1_La base consisteix a fer una planxa de bescuit i mullar-la en un almÃvar de licor. Primer el que farem és abocar l’ou i els 30g de sucre dintre d’un recipient i amb unes varetes elèctriques començar a batre fins que torni d’un color blanquinós, procés que durarà uns 5-6 minuts. Llavors serà el moment d’incorporar la farina i el polsim de sal i acabar de moure amb una espà tula perquè s’integri bé. Abocam la mescla en una safata apta per anar al forn, forrada d’un paper de forn i ho enfornarem a 180º uns 12 minuts.
2_Quan el bescuit ja hagi refredat, el tallarem amb un motlle rodó, d’uns 4 cm de dià metre i reservarem els 4 cercles de bescuit que ens hauran sortit. Ara hem de preparar l’almÃvar. Posarem 50g de sucre i els 30g d’aigua al foc i, sense remoure gens, esperarem a què bulli la mescla i la deixarem bullir un minut (si teniu un termòmetre haureu, d’esperar a què marqui uns 115º). Llavors ho retiram del foc i esperam un minut perquè refredi una mica, afegim el licor i barregem bé. Ara untem els bescuits que tendrem preparats, amb un pinzell de cuina o una cullera.
Per a la mousse de llimona i iogurt:
1_Posam els vermells d’ou i el sucre a un recipient i amb unes varetes elèctriques començarem a batre fins que la mescli torni blanquinosa. Reservarem aquest recipient.
2_Muntarem la nata (pensau que tant la nata com el recipient que utilitzarem per a muntar-la ha d’estar molt fred perquè munti bé!!) i la incorporarem a la mescla anterior que haurem reservat, mesclant amb molt de compte amb una espà tula i fent moviments envolvents.
3_Posam les dues fulles de gelatina a hidratar en aigua freda uns 2-3 minuts. Mentres, posam al foc el suc de llimona perquè s’escalfi. Llavors abocam les dues fulles de gelatina al suc de llimona calent i removem bé perquè la gelatina es fongui. Tot seguit incorporam els dos iogurts i removem bé. Ara només faltarà barrejar la mescla de iogurt i suc de llimona amb l’altra mescla reservada de nata i ous i barrejar amb compte.
4_Amb els mateixos motlles que haurem utilitzat per a retallar el bescuit, anirem incorporant la mousse a dintre dels motlles i ho durem a la nevera unes 2 hores com a mÃnim, per a que la mousse qualli.
Per a la gelatina de licor:
1_Posam la fulla de gelatina a hidratar en aigua freda uns 2-3 minuts. Tot seguit posam les 4 cullerades d’aigua en una olla i escalfam l’aigua al foc. Quan estigui calenta incorporam la fulla de gelatina i removem bé. Ho deixam refredar uns minuts i després afegim el licor. Deixam la gelatina a la nevera perquè qualli, perquè després la tallarem en daus per a servir a sobre del postre.
Ara només ens queda muntar el plat: Desmotllarem la mousse i la posarem a sobre del bescuit i, a sobre, col·locarem els daus de gelatina.
Notes:
1: Us aconsell primer fer la gelatina, tot seguit la mousse i al darrer moment el bescuit, perquè aixà serà més tendre i esponjós i us assegurau que la mousse i la gelatina hagin quallat bé.
2: La mousse és molt esponjosa perquè només hi ha dues fulles de gelatina. Aixà és bonÃssima però delicada de treballar. Si voleu, podeu afegir una altra fulla de gelatina.
3: Per a 4 racions sobra mousse, però la que us sobri la podeu posar en copes i menjar-la sola, perquè és bonÃssima!