Ram de cupcakes

Publicat dia 1 abril 2014 Dolços per a regalar. Postres i dolços
Ram de cupcakes

El primer diumenge de maig tenim l’oportunitat de seguir la tradició que ens van inculcar a l’escola quan érem petits. Amb molt esforç i sobretot il·lusió ens ajudaven a preparar un magnífic dibuix o regal per a poder treure un somriure a qui més s’ho mereix, a qui més s’ha desviscut a la vida per nosaltres: les mares.

Saps que ho són de sàvies les mestres, que saben què és l’important a celebrar i com! No ens ensenyaren a gastar molts diners ni a complicar-nos la vida. El que ens transmitiren fou ganes, despertar un sentiment d’alegria i satisfacció en realitzar aquell regal tan desitjat que serà el millor dels regals per a ella.

M’agradaria tant veure el correu de CulleradesDolces o el Facebook inundat de rams de cupcakes pel dia de la mare (o per a fer qualsevol regal especial), que us deix la recepta amb un mes d’antelació, perquè pugueu esser previsors i organitzar-vos bé. El que us propòs és que us planifiqueu amb temps, compreu els ingredients necessaris pel regal i que us divertiu molt en fer-lo, perquè tota la il·lusió i alegria que hi poseu li serà transmesa a ella, la millor, la mare. Un ram de cupcakes és el regal més dolç i preciós per un dia així. Què? Us animau a fer-lo? Us assegur que no és complicat, només heu de tenir paciència i treballar amb ganes, fàcil no? Doncs anem per feina!

Què necessitam?

Cada ram porta 14 cupcakes, i les quantitats que us poso aquí són per 20-24 cupcakes (val més assegurar la tirada)

Per als cupcakes de vainilla:

 • 225g de mantequilla
 • 225g de sucre
 • 225g de farina
 • 1 cullerada de llevadura (tipus Royal)
 • 4 ous mitjans
 • l’interior d’una vaina de vainilla, o 1 cullerada d’essència de vainilla
 • 1 polsim de sal
Per a la buttercream dels cupcakes (la cobertura):
 • 250g de mantequilla a temperatura ambient
 • 350g de sucre en pols
 • gerds (frambuesas) triturats (seran el colorant dels nostres cupcakes, per tant la quantitat va a gust de cadascú)
Per a fer el ram necessitarem:
 • pals de pintxos
 • paperets per a cupcakes de color verd (jo els vaig trobar a mercadona)
 • paper de color verd (tipus seda, crepé…)
 • 1 test
 • suro per a fer la base on aniran recolzats els nostres cupcakes
Per on començam?

Escalfam el forn a 175º

1_En un bol posam la mantequilla, el polsim de sal, el sucre i la vainilla i amb unes varetes elèctriques ho batem bé fins que la mantequilla hagi tornat blanquinosa. Sense deixar de batre anam incorporant els ous un a un, i batem fins que tot estigui ben integrat.

2_Incorporam a poc a poc la farina i la llevadura i ho barregem amb l’ajuda d’una espàtula fins que tot estigui integrat. Ara preparam els motlles i introduïm a dins els paperets per a cupcakes de color verd. La massa serà una mica densa, per tant potser us anirà bé ajudar-vos d’una màniga pastissera per a col·locar la massa a dintre els motlles, o també un raccionador de gelats. Recordau que només omplim els motlles 2/3 de la seva capacitat.

3_Ho enfornam a 175º entre 15 i 20 minuts. Els cupcakes no han de fer el “copete” de les magdalenes!!!

Ara farem la buttercream:

1_En un bol posam la mantequilla a temperatura ambient i tallada a quadradets molt petits, juntament amb el sucre i els gerds triturats i ho batem molt bé amb unes varetes elèctriques, uns 6 minuts, fins que la massa sigui homogènia. Ho posam en una màniga pastissera amb una boquilla arrissada i ho reservam.

Preparam el test:

1_Tallam cercles de suro de la mida del test fins que aquest estigui ple (ens faran de suport per a poder clavar els cupcakes). El cercle que quedarà a dalt de tot el forrarem de paper de color verd i col·locarem, també, uns trossos de paper de color verd just abans de col·locar l’últim cercle, que ens faran de decoració (tal i com veieu a la foto).

2_Ara, amb molt de compte, anirem clavant els pals als cupcakes i després els col·locarem a sobre del test que haurem preparat. Els cupcakes que formin el primer pis, el d’abaix, aniran tocant el cercle, i a mesura que pugem pisos, els cupcakes hauran d’agafar altura. No és complicat, simplement és anar provant.

3_Quan tenguem tots els cupcakes col·locats només ens quedarà agafar la màniga pastissera que teníem reservada i anar cobrint els cupcakes. Per a fer-ho, haurem de fer un espiral començant des del centre del cupcake i anat cap als extrems. D’aquesta manera semblarà que ens queden roses.

Com veieu no és gens complicat, només caldrà tenir paciència. Perquè veieu que no ho és gens, us diré que jo en vaig fer dos!! Apa, animau-vos!!

Receptes similars: Dolços per a regalar

Bouquet de galletes

Publicat dia 8 març 2014

Què sabeu la diferència entre un ram de flors i un bouquet de flors? El que coneixem per ram de flors es compon d’un conjunt de flors soltes que formen un grup; en canvi un bouquet és un element floral…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta