Com que després de les panades ens agrada menjar una mossegada dolça, avui toca recepta de rubiols.
Els rubiols, per qui no els conegui, són els dolços que es fan a Mallorca per Pasqua. Se solen fer el mateix dia que les panades i són l’acabament dolç, juntament amb els crespells que també publicaré d’aquà a uns dies, al dia que es passa en famÃlia fent panades i rubiols. És un dolç de pasta en forma de mitja lluna, farcits del que més ens agradi, encara que els més tÃpics són els de brossat, cabell d’à ngel, confitura o crema. Tot i això, ja se’n fan de xocolata (amb una xocolata que ja es ven expressament per a fer-los), llet condensada…
Si de receptes de panades n’hi ha de tots colors, el mateix passa amb els rubiols. Com ja us vaig comentar, la nostra recepta de panades ens encanta i cada any feim la mateixa. Això no ens passa, però, amb els rubiols, ja que no acabam de trobar una recepta que sigui totalment del nostre agrad i anam a la recerca de la recepeta perfecta. Aquesta que avui compartesc amb vosaltres és la que més ens agrada i la que solem fer, aixà que esper que us agradi i també esper que em feu arribar les vostres receptes de rubiols!
Què necessitam?
Per uns 10-12 rubiols:
- 100ml de suc de préssec
- 100ml d’oli de girasol
- 100ml de saïm
- la farina que es begui (aproximadament 500-550g)
Pel farcit de brossat:
- 1/2 kg de brossat
- 1 vermell d’ou
- la ratlladura de 1/2 llimona
- sucre al gust
- 1 polsim de canyella
Per on començam?
1_Mesclam tots els ingredients per a fer la massa en un bol i la pastam una mica. Veureu que queda una pasta molt fà cil de manejar i que no s’enganxa a les mans. Per altra banda preparam el farcit mesclant tots els ingredients (el brossat, el vermell d’ou, el sucre, la llimona i el polsim de canyella) i ho reservam.
2_Aprimam una mica de pasta amb un aplanador i amb l’ajuda d’un plat o una tapadora farem una forma rodona.
3_Disposam una cullerada generosa de farcit a sobre de la rodona que haurem fet i doblegam la pasta a sobre del farcit, com a la fotografia.
4_Apretam bé amb els dits perquè no ens surti el farcit i segellam amb una forqueta o amb la base d’una cullera.
5_Els disposam a una safata i els enfornam a uns 150º uns 30 minuts.
Quan els traieu del forn els deixau refredar i després els ensucrau amb sucre pols.