Ingredients per a fer macarons

Publicat dia 30 gener 2014 Postres i dolços
Ingredients per a fer macarons

Seguim amb el segon capítol per a que tots poguem aprendre a fer macarons. Com ja sabeu, el dilluns us vaig explicar en aquesta entrada els estris que necessitarem per a poder elaborar la recepta. Així, amb l’entrada anterior i els ingredients necessaris que avui us explicaré, ja estem ben preparats per endinsar-nos de ple en el món dels macarons.

Sense més preàmbuls, aquests són els ingredients essencials per a la preparació de macarons:

1. Ametlla crua mòlta

 L’ametlla crua mòlta és la base del macaron. Millor comprar-la mòlta, ja que encara que tinguem un robot de cuina tipus Thermomix, és molt difícil que aconseguim la textura perfecta (és problable que ens quedem curts o ens passem a l’hora de triturar).

També és aconsellable comprar només la que necessitem i obrir el paquet quan l’hàgim d’utilitzar. Aquest requisit és per a evitar que l’ametlla no agafi humitat, cosa que seria fatal per a la nostra massa.

2. Sucre fi

El sucre fi, juntament amb l’ametlla, són els dos ingredients que formaran el “tant per tant” del macaron. Igual que l’ametlla, no convé preparar el sucre fi a casa, ja que el que es ven porta una quantitat de midó que ajuda a que no es formin grumolls i, en el nostre cas, aquest és un aspecte molt important.

3. Clares d’ou

Necessitarem clares d’ou a temperatura ambient, millor si les hem separat dels vermells d’ou el dia abans. A aquest procés se l’anomena “envellir les clares”. Necessitarem separar les clares d’ou almenys 24 hores abans de fer els macarons i deixar-les reservades fora de la gelera, a temperatura ambient. Així, si tenim programat fer macarons un diumenge al matí, separarem les clares el dissabte abans al matí.

A part de ser necessari perquè les clares estiguin a temperatura ambient, aquest procés ens ajudarà a que les clares pugin amb més fermesa. A més, no valen les clares pasteuritzades que venen al súper. AH!! I és important separar una quantitat superior de clares del que ens indica la recepta, ja que quan han “envellit” el seu pes disminueix.

4. Colorant

El color en els macarons és molt important perquè una de les característiques principals d’aquests dolços són els colors atractius que tenen que, a més, els fan identificatius del saber. Per exemple, si un macaron és d’un color marró sabrem, que és de cacau, i si és de color rosa, l’associarem a algun fruit del bosc.

El que us recoman és utilitzar-los en pols que, encara que no són tant potents en color, no trastoquen gens la humitat de la massa i ens asseguram que les clares no se’ns baixin. Per altra banda, sé que també són bons en gel. Jo no els he provat, però penso fer-ho pròximament.

El que no us recoman gens és utilitzar colorants líquids. Ens variaran la humitat de la massa, encara que només n’hi posem unes gotes.

EL colorant el podeu comprar en tendes especialitzades o per internet. En aquesta pàgina La Tartienda en podeu trobar de bons. Aquí en pols i aquí en gel.

 5. Sucre

Necessitarem també sucre normal, del que consumim habitualment.

 

Les quantitats les especificaré a cada recepta, perquè així aquests ingredients seran sempre vàlids, tant si fem els macarons amb merengue italià com amb merengue francès.

A més dels macarons aprendrem a fer els farcits. En el nostre cas els macarons portaran doble farciment: per una banda un cordó exterior de ganache i, per l’altra, una confitura. Així tindrem uns macarons boníssims!!

Què, ja ho teniu tot preparat? Ara només ens queda aprendre la recepta i tranquils que si la seguiu al peu de la lletra, triomfareu segur 😉

Altres capítols:

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta