Prebes farcits

Publicat dia 24 gener 2013 Carn i peix. Verdures
Prebes farcits

Si alguna cosa em té sorpresa en aquesta vida és la llengua i les seves expressions. On una paraula vol dir una cosa, a 20 km vol dir una altra; tenim paraules per tot i mai ens en sobra cap! Estem ben farcits de paraules, ben plens d’un vocabulari que no coneixem i que aconsegueix sorprendre’m cada vegada més.

He dit… estem ben farcits? Farcir: 1.omplir de carn trinxada i d’altres ingredients. 2.Omplir fins a l’atapeïment.

A Mallorca estam ben farcits quan estam ben plens d’alguna cosa, o també quan estam fins al monyo d’algú. Però… no us penseu que farcim el menjar! No no!! Nosaltres preparem el “relleno” per “rellenar” el menjar. I llavors si ens agrada diem: “mmm.. quin relleno més bo!

Tot i això, no mengem “rellenament” per Nadal, sinó un bon farciment. He dit… farciment? Farciment: 1.acció de farcir. 2.Allò amb que es farceix alguna cosa.

El diccionari no recull el significat del nostre “farciment” així com toca, no trobeu?

Sigui com sigui, en el nostre dia a dia farcim carabassons, albergínies… però, i perquè no farcim cebes, tomàquets o prebes? Perquè vegeu que podem farcir amb un bon farciment uns prebes per així poder dinar d’uns boníssims prebes farcits, aquí us en deixo  una proposta que ben segur que no us decepcionarà!

prebes farcits

Què necessitam?

Per 4 persones:

  • 4 prebes vermells 
  • Pel farcit podeu fer servir el que volgueu, jo vaig utilitzar el que hi havia a la nevera: 1 ceba, 1 porro, mig prebe vermell, 1 carabassó, 1 tomàquet ratllat, 1 gra d’all i 800g de carn picada mixta.
  • sal, prebe bò, unes gotes de tabasco
  • 250ml de brou de carn

Per la salsa:

  • 200g de formatge cremós (tipus philadephia)
  • 250ml de nata
  • sal i prebe bò

Per on començam?

1_Netegem els prebes i  totes les verdures. Retirem el capoll dels prebes i traiem totes les llavors de dintre. Quan ho haguem fet els posem en una safata per a forn amb una mica d’oli per sota.

farcit abans coure

2_Piquem totes les verdures que han d’anar al farcit i les posem totes a sofregir amb una mica d’oli en una cassola, amb el foc baix perquè

 no es cremin i es tornin toves, més o menys uns 5-8 minuts. Hi posem sal i pebre bo.

3_Hi tirem la carn picada i pugem el foc, i ho barregem bé fins que la carn estigui cuita. Ho tornem a salar i ara serà el moment de tirar el brou de carn. Quan l’haguem tirat baixem el foc i tapem la cassola i ho deixem que cogui 25 minuts, pensant a obrir la tapa de tant en tant per a remoure els ingredients i que no se’ns enganxin i es cremin.

4_Quan ja hagi passat aquest temps i el brou ja s’hagi reduït només haurem de posar el farciment dintre dels

farcit cuit

prebes i portar-ho al forn 30 minuts.

5_Mentre els prebes estan dins el forn prepararem la salsa. Per a fer-ho només fa falta posar en una cassola el formatge i la nata i posar-ho a foc lent mentres ho anem barrejant. Hi posem sal i pebre bo i quan vegem que està apunt de bullir ho retirem del foc.

6_Quan hagin passat els 30 minuts de forn traiem la safata dels prebes i hi posem la salsa per sobre i ho tornem a posar al forn uns 15 minuts, perquè la salsa es gratini.

Bon profit!

Receptes similars: Carn i peix

Cuixes de pollastre amb salsa

Publicat dia 13 juny 2014

“En casa del herrero, cuchillo de palo”, ja ho diuen, no? Doncs aquest és exactament el meu cas! Resulta que a casa meva no hem estat  mai de menjar carn. A ma mare no li agrada massa i, per tant,…

Llegeix-ne més

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, és màgica, el dia de reis encara ho és més. Per a mi era, i segurament per molts nens és, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Verdures

Vichyssoise

Publicat dia 18 setembre 2013

Diuen que les primeres impressions són les que compten, però, pel bé de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre vàlida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema…

Llegeix-ne més

Tallarins de carabassó amb pesto vermell

Publicat dia 2 setembre 2013

Aquí, qui no corre vola, i el mes d’agost ha volat! Gairebé no he tingut temps d’adonar-me que estavem a l’estiu… I ja ens l’han robat! Sóc l’única amb aquesta sensació? 🙁 El setembre ja és aquí per recordar-nos que…

Llegeix-ne més

Comenta