Quan les festes del Meló de Vilafranca arriben, és l’avÃs de que l’estiu s’acaba. Ja tot torna a la normalitat, comencen a fer anuncis de tornada a l’escola, comencem a tenir fred quan anem amb tiretes i pantalons curts, i arriben els darrers sopars amb els amics per despedir-nos de l’estiu… És a n’aquests dies quan comences a pensar a preparar les coses per tornar a Barcelona: pensar quina roba agafarà s, què tens aquÃ, què tens allà , quina maleta portarà s perquè el menjar congelat de la mamà hi pugui caber……
Jo a n’aquests dies, a més de tot això, em vaig dedicar a escriure’m un petit receptari. I és que al pis nou no hi tenia cap llibre de cuina (ara ja sà 😉 ), i per això vaig recopilar algunes de les receptes de ma mare, de revistes que m’agradaven i de postres de la thermomix adaptats per fer-ho sense. I avui, per decidir què podia fer per dinar he vist el receptari a la prestatgeria. Hi buscava alguna recepta de carn o peix, perquè encara no n’havia publicat cap entrada al bloc, i ja era hora.
De cop he vist aquestes hamburguesetes. Quina il·lusió: unes hamburgueses diferents!. N’havia menjat de vedella, de porc, i unes de recents d’espinacs de la mare d’en Tomeu :). Avui presento aquestes, diferents i molt fà cils de fer. I el més important: sempre us faran quedar bé!
Què necessitam?
- Puré de patates (jo he fet servir el puré de capsa, el comprat (125g), però també podeu bollir patata i xafar-la, que segur que és més bò)
- 200g de salmó fumat
- 1 ceba tendra
- Julivert
- Sal i pebre bò
Per a la salsa:
- 1 prebot vermell
- 1 gra d’all
- 1 ceba
- una miqueta de salsa de tomà quet
Per on començam?
1_Fem el puré de patates. Si és del comprat seguim les instruccions de la capsa, però hem de posar menys quantitat de lÃquid del que diu, perquè sino el puré serà massa clar per a poder formar les hamburgueses.
2_Tallem a trossos petits el salmó i l’incorporem al puré. Hi afegim també la ceba tendra picada i un polsim de julivert.
3_Formem les hamburgueses amb les mans i les arrebossem amb farina. Llavors només faltarà fregir-les amb oli.
Per a fer la salsa:
1_Piquem la ceba, el gra d’all i el pebrot.
2_Ho sofregim tot molt bé, anant en compte de que no es cremi. Hi afegim la salsa de tomà quet (això va al gust de cadascú)
3_Quan ja ho haguem sofregit, ho triturem bé i… Llesta!