Ja som al cap de setmana! Semblava que aquesta setmana era interminable… Però tot se supera i ja som a dissabte! 🙂
Aquesta setmana només pensava que tenia el bloc més que abandonat, i em sentia molt malament, però no tenia temps de cuinar res presentable. Només frissava de que arribés el divendres i aprofitar per cuinar alguna cosa bona bona. I aixà ha estat, ahir en arribar de classe vaig mirar què tenia a la nevera i vaig anar per feina.
El dia abans havÃem anat a comprar. En Tomeu (cosa rara) em va dir: per què no compram fruita? :O quina sorpresa! Normalment no és una iniciativa seva, i jo quan vaig sentir aquestes paraules de la seva boca no vaig fer-li la contrà ria. Vam comprar plà tans i pomes, crec que massa, perquè les pomes encara estan intactes i dels plà tans n’hem menjat 3.
Per això, quan buscava què podia fer, vaig pensar que podria aprofitar la fruita. A més, quan vaig veure els plà tans em va venir al cap que, quan era petita i anava a dinar a ca la “padrina pitja” (l’altra padrina que un dia us presentaré), quan no hi havia postres menjava un plà tan i l’untava de nocilla. Sé que és una guarreria però m’agradava molt!
Doncs d’aquà surt el pastisset. És un pastisset individual, perquè m’agraden més les postres individuals, aixà queden més mones i no es destrossen quan les talles i les serveixes. Es pot fer també com a pastÃs gran. Els ingredients que poso equivalen més o menys a 3-4 pastissets o 1 pastÃs gran.
Què necessitam?
- 150g de galletes digestives
- 70g de mantequilla
- 250g de “dulce de leche”
- 300g de mató (o brossat com en diem a Mallorca)
- 2 là mines de gelatina neutra
- 3 plà tans
- 250g de xocolata negra per a cobertura
- 300g de nata per montar
Per on començam?
1_Primer fonem la mantequilla i triturem les galletes digestives. Quan tinguem aquets dos passos fets, ho mesclem. Aquesta mescla servirà per fer la base del pastÃs. Ho posem a la base del motlle i ho compactem bé. Després ho posem dins la nevera mentres fem els altres passos.
2_Posem a hidratar la gelatina amb aigua freda. Abans d’incorporar-la a la mescla, la traiem de l’aigua freda i la posem en un got amb un dit d’aigua calenta per a que es fongui.
3_Barregem el mató i el “dulce de leche”, i també hi posem una de les là mines de gelatina ja fosa amb l’aigua calenta. Ho barregem bé i hi deixem apart.
4_Ara, fonem la xocolata, i quan ja estigui fosa hi incorporem la nata i l’altra là mina de gelatina ja fosa amb l’aigua calenta.
5_Tallem els plà tans a l’amines. Un truc és sucar-lis a sobre una mica de llimona, perquè aixà no s’oxidarà la fruita.
5_Ara, només ens quedarà montar el pastisset. Primer posem a sobre de la base de galletes la barreja de “dulce de leche”. Després, hi posem les là mines de plà tan anant alerta a que no s’enfonsin. Si voleu, podeu posar el pastisset a la nevera quan hagueu posat la primera capa per a que s’endureixi una mica i no s’enfonsi el plà tan. Quan haguem posat el plà tan només faltarà posar-hi a sobre la barreja de xocolata.
6_Quan estigui montat ho posem a la nevera fins que s’endureixi. Després podem decorar posant més là mines de plà tan per sobre.
Quan ho tenia acabat, vaig pensar que tenia nous i que hagués estat una bona idea posar-n’hi. Si ho proveu, ja em direu que tal 😉