Ja som al cap de setmana! Semblava que aquesta setmana era interminable… Però tot se supera i ja som a dissabte! 🙂
Aquesta setmana només pensava que tenia el bloc més que abandonat, i em sentia molt malament, però no tenia temps de cuinar res presentable. Només frissava de que arribés el divendres i aprofitar per cuinar alguna cosa bona bona. I aixà ha estat, ahir en arribar de classe vaig mirar què tenia a la nevera i vaig anar per feina.
El dia abans havÃem anat a comprar. En Tomeu (cosa rara) em va dir: per què no compram fruita? :O quina sorpresa! Normalment no és una iniciativa seva, i jo quan vaig sentir aquestes paraules de la seva boca no vaig fer-li la contrà ria. Vam comprar plà tans i pomes, crec que massa, perquè les pomes encara estan intactes i dels plà tans n’hem menjat 3.
Per això, quan buscava què podia fer, vaig pensar que podria aprofitar la fruita. A més, quan vaig veure els plà tans em va venir al cap que, quan era petita i anava a dinar a ca la “padrina pitja” (l’altra padrina que un dia us presentaré), quan no hi havia postres menjava un plà tan i l’untava de nocilla. Sé que és una guarreria però m’agradava molt!
Doncs d’aquà surt el pastisset. És un pastisset individual, perquè m’agraden més les postres individuals, aixà queden més mones i no es destrossen quan les talles i les serveixes. Es pot fer també com a pastÃs gran. Els ingredients que poso equivalen més o menys a 3-4 pastissets o 1 pastÃs gran.
Què necessitam?
- 150g de galletes digestives
- 70g de mantequilla
- 250g de “dulce de leche”
- 300g de mató (o brossat com en diem a Mallorca)
- 2 là mines de gelatina neutra
- 3 plà tans
- 250g de xocolata negra per a cobertura
- 300g de nata per montar
Per on començam?
1_Primer fonem la mantequilla i triturem les galletes digestives. Quan tinguem aquets dos passos fets, ho mesclem. Aquesta mescla servirà per fer la base del pastÃs. Ho posem a la base del motlle i ho compactem bé. Després ho posem dins la nevera mentres fem els altres passos.
2_Posem a hidratar la gelatina amb aigua freda. Abans d’incorporar-la a la mescla, la traiem de l’aigua freda i la posem en un got amb un dit d’aigua calenta per a que es fongui.
3_Barregem el mató i el “dulce de leche”, i també hi posem una de les là mines de gelatina ja fosa amb l’aigua calenta. Ho barregem bé i hi deixem apart.
4_Ara, fonem la xocolata, i quan ja estigui fosa hi incorporem la nata i l’altra là mina de gelatina ja fosa amb l’aigua calenta.
5_Tallem els plà tans a l’amines. Un truc és sucar-lis a sobre una mica de llimona, perquè aixà no s’oxidarà la fruita.
5_Ara, només ens quedarà montar el pastisset. Primer posem a sobre de la base de galletes la barreja de “dulce de leche”. Després, hi posem les là mines de plà tan anant alerta a que no s’enfonsin. Si voleu, podeu posar el pastisset a la nevera quan hagueu posat la primera capa per a que s’endureixi una mica i no s’enfonsi el plà tan. Quan haguem posat el plà tan només faltarà posar-hi a sobre la barreja de xocolata.
6_Quan estigui montat ho posem a la nevera fins que s’endureixi. Després podem decorar posant més là mines de plà tan per sobre.
Quan ho tenia acabat, vaig pensar que tenia nous i que hagués estat una bona idea posar-n’hi. Si ho proveu, ja em direu que tal 😉
Ueeeeeu!!!!! Quina pinta que fa aixo, ja m’agradaria tenirna un bossinet,aixi sa fruita fa bon menjarla:)
Això és una booooooooomba!!! Sols ho poreu menjar voltros. Jo sols ho puc mirar!!!!!!!!!!
Ufff.. Jo això no ho puc llegir… m’ha agafat una gana…!!!
Veient això, jo si fos en Tomeu compraria kilos de plà tans cada setmana!